Три роки — це занадто!

Три роки — це занадто!

Претензії головного контролюючого медійників органу України стосуються, як і раніше, таких російських телеканалів як ОРТ, РТР і Ren Tv. Саме їхнє мовлення, вважають у Нацраді, грубо порушує українське законодавство. Відтак Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернулася до провайдерів, які ретранслюють ці телеканали на території нашої держави, з вимогою припинити їхнє мовлення або адаптувати його до вітчизняних законів.

Кому «Фаїна» ближча до тіла?

Кому «Фаїна» ближча до тіла?

Світові держави обмізковують, що робити із захопленим сомалійськими піратами вантажним судном «Фаїна», вщерть наповненим зброєю, яка може потрапити до рук будь–якої терористично–екстремістської групи регіону. На борту також екіпаж, більшість якого — 17 людей — українці, троє росіян та один латиш. Зараз «Фаїну» оточують шість американських військових кораблів, на підході — російський фрегат «Нєустрашимий». Американці бояться, щоб зброя не дісталася «Аль–Каїді», росіяни прагнуть продемонструвати здатність захищати і визволяти своїх будь–де на земній кулі. Що збирається робити український уряд, озвучив днями перший віце–прем’єр–міністр Олександр Турчинов: «Уряд дав доручення Службі зовнішньої розвідки, військовій розвідці, СБУ обробляти варіанти звільнення заручників у випадку якихось непрогнозованих чи екстремальних умов».

Чим більше, тим менше

Чим більше, тим менше

«УМ» уже писала про те, що, за підрахунками директора метрополітену Петра Мірошникова, собівартість однієї поїздки цим видом транспорту становить щонайменше гривню 68 копійок. На вчорашній прес–конференції пан директор знову вдався до математичних викладок, повідомивши, що з початку наступного року згадану суму наблизять до нової ціни за жетон. Тобто він коштуватиме близько двох гривень. Щоправда, при цьому зберігатиметься система пільг та диференційований підхід до оплати проїзду.

Водні процедури газовиків

Водні процедури газовиків

Минулої п’ятниці під час планового огляду території розташованого в Гадяцькому районі промислу газопромислового управління «Полтавагазвидобування» поблизу села Великі Будеща було виявлено витікання води пульсуючим струменем заввишки 20—30 см із шахти свердловини № 58 Тимофіївського родовища. Задля ліквідації такого несанкціонованого «фонтанчика» більш ніж півсотні працівників згаданого промислу з залученням 26 одиниць техніки зупинили роботу свердловини № 58 і закачали через розташовану на відстані 170 м від неї свердловину № 91 понад 50 кубометрів бурового розчину. Водночас тривало будівництво земляних амбарів–«пасток» для води, яка продовжувала прибувати з глибини. За територію об’єкта її також вивозили цистернами.

І безпека не всесильна

І безпека не всесильна

Вибух метано–повіт­ряної суміші на шахті «Ду­ванна» ВАТ «Крас­нодон­вугілля» (м. Су­ходільськ) пролунав у ніч на суботу, 4 жовтня. Загинуло шестеро чоловіків: чотири прохідники, гірничий майстер та електрослюсар. Вік загиблих — від 25 до 43 років. Сталася трагедія на глибині 590 метрів. Удень число жертв аварії збільшилося на одну людину: в приміщенні адміністративно–побутового корпусу, довідавшись про смерть 43–річного сина, від серцевого нападу помер його батько...

Армія в борг

Армія в борг

Причиною кардинального рішення про «відімкнення світла» навіть тим військовим частинам, що несуть бойове чергування, стали борги за спожиту електроенергію, повідомляє УНІАН. За інформацією прес–служби ВАТ «Запоріжжяобленерго», на початок жовтня 2008 року сума боргу сягнула 9 мільйонів гривень.

На той світ — через райвідділ міліції

На той світ — через райвідділ міліції

Прилуки, які свого часу набули неприємної слави кримінальної столиці Чернігівщини, минулого тижня знову опинилися в епіцентрі кримінального скандалу. 2 жовтня в приміщенні Управління боротьби з організованою злочинністю в Прилуках раптово помер 39–річний місцевий підприємець Сергій Кунцевський, підозрюваний у зв’язках з організованим злочинним угрупованням.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики