Проходьте, вам у «Кризовий центр»

Проходьте, вам у «Кризовий центр»

Депутати облради ухвалили деякі поправки, що мають відвернути увагу подолян від горілки. У прийнятій облрадою постанові встановлено час продажу алкогольних напоїв у закладах громадського харчування — з 11.00 до 23.00 години, а в закладах торгівлі — з 11.00 до 21.00 години. Окрім того, місце торгівлі чи реалізації алкогольних напоїв повинне мати площу не меншу 50 квадратних метрів. Також забороняється реклама алкогольних напоїв у місцевих засобах масової інформації та за допомогою зовнішньої реклами. «Ми дуже довго «виношували» цей проект, — каже «УМ» головний спеціаліст відділу соціальних інспекцій Вінницького обласного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Сергій Степаненко. — Така ініціатива виникла ще в листопаді минулого року».

Фінансова «Покрова»

Фінансова «Покрова»

На державу надійся, але й сам про себе дбай — так, напевно, подумали священики й вірні Української греко–католицької церкви (УГКЦ) і на додачу до обов’язкового державного пенсійного страхування організували альтернативний недержавний пенсійний фонд, який назвали «Покрова». «Першим його завданням є забезпечити гідну пенсію для священнослужителів, яких сьогодні в УГКЦ налічується 2217 осіб», — пояснює прес–служба УГКЦ. Основна проблема в їх матеріальному забезпеченні — те, що вони або отримують мінімальну зарплатню, або взагалі ніякої. Відповідно, коли священики доходять пенсійного віку, держпенсія їм виплачується теж мінімальна. «Подібна ситуація і в багатьох мирян. Тому виникла гостра необхідність у додатковому пенсійному забезпеченні священнослужителів і мирян не тільки Української греко–католицької церкви, а й вірних інших конфесій», — йдеться в повідомленні.

Мир — еротиці, війна порнографії!

Мир — еротиці, війна порнографії!

Кабмін береться за справу настільки тонку, що ризикує вкотре наламати дров. Міністерство юстиції розробило законопроект, який вводить кримінальну відповідальність «за зберігання творів, зображень та інших предметів порнографічного характеру з метою їх збуту чи розповсюдження». Законопроект, який передбачає зміни до Кримінального кодексу України, ухвалено на засіданні уряду. Як повідомив міністр юстиції Микола Оніщук, запровадження кримінальної відповідальності за збереження і розповсюдження порнографії є одним із міжнародно–правових зобов’язань, взятих Україною при ратифікації Факультативного протоколу до Конвенції про права дитини щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії. Розробка такого законопроекту передбачена також Указом Президента від 5 травня 2008 року «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей».

Всі статті рубрики