Бойова нічия

Бойова нічия

Минулої п’ятниці відбулися перші теледебати між кандидатами в президенти США від двох провідних партій: Демократичної — Бараком Обамою та Республіканської — Джоном Маккейном. «Дуелянти» впродовж 98 хвилин сперечалися щодо фінансової кризи та міжнародної ситуації у приміщенні університету в місті Оксфорд, штат Міссісіпі. Єдине, в чому зійшлися претенденти на крісло в Білому домі, — це в засудженні агресивної політики Росії. Обама при цьому пообіцяв надавати більшу підтримку новим членам НАТО, передусім Польщі та країнам Прибалтики. Погляди обох кандидатів сходилися в оцінці подій у Грузії та констатації, що Росія проводить агресивну імперіалістичну політику. Обама вважає, що США повинні чітко і зрозуміло сказати Росії, що вона не може вважати супердержавою ХХІ століття і діяти при цьому як диктатура ХХ століття. Він додав, що НАТО повинен негайно прийняти План членства для Грузії та України.

Він повернувся

Він повернувся

Учора вранці оголошено попередні результати дострокових парламентських виборів, які відбулися в Австрії минулої неділі. Остаточні офіційні результати мають бути 6 жовтня, коли надійдуть бюлетені тих 10 відсотків виборців, які голосували поштою. Правляча Соціал–демократична партія отримала найбільше місць у парламенті, але водночас значно покращили свої результати за рахунок поміркованих партій дві ультраправі політичні сили — Партія свободи та Альянс за майбутнє Австрії, які в сумі набрали 29 відсотків голосів.

Баварський тест

Баварський тест

Минулої неділі в найбагатшій землі Німеччини — Баварії — відбулися місцеві вибори, які завжди вважаються генеральною репетицією загальнонаціональних парламентських виборів. Попередній результат такий: Християнсько–соціальний союз (ХСС) — політична сила, яка перебуває при владі у Баварії майже 50 останніх років, втратила монополію. ХСС на чолі з прем’єр–міністром цієї федеральної землі Гюнтером Бекштайном набрав лише 43 відсотки голосів, що на 17 відсотків менше, ніж на попередніх виборах. Партія вже не може правити одноосібно і змушена буде вперше з 1962 року шукати коаліційних партнерів для формування місцевого уряду.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Невидима прозорість

Невидима прозорість

Озброївшись посвідкою довіреної особи одного з кандидатів у депутати, кореспондент «УМ» вирішив подивитися, як голосують білоруси і як потім їхні голоси підраховують члени дільничних виборчкомів. Вирішив стати спостерігачем на одному з «проблемних» округів, де в парламент балотувався як представник влади — начальник Білоруської військової академії Ігнатій Місурагін, так і опозиціний кандидат — екс–заступник голови Партії БНФ Алесь Міхалевич (вибори в Білорусі, нагадаємо, відбуваються за мажоритарним принципом).

Всі статті рубрики