РАХУНКОВА ПАЛАТА

26.09.2008

1,116 мільярда
гривень необхідно витратити на технічне переоснащення «Київського метрополітену» до 2012 року. Про це після засідання комісії Київради з транспорту та зв’язку заявив очільник столичної «підземки» Петро Мірошников. За його словами, програма розрахована на чотири роки, а перший блок передбачає інвестування на зміцнення матеріально–технічної бази 538 мільйонів гривень. З цієї суми 134 мільйони гривень передбачено на заміну конструкцій вагонів, 66,3 мільйона — на заміну ескалаторного комплексу на станції «Берестейська», а 148 мільйонів гривень — на укріплення тунелів метрополітену.

 

55,77 мільйона
абонентів стільникового зв’язку зареєстровано в нашій державі на кінець серпня поточного року, що на 0,75 відсотка більше, ніж на кінець липня. За даними компанії «KS–Consulting», лідером абонентської бази, як і раніше, залишається компанія «Київстар», яка збільшила кількість користувачів протягом останнього місяця на 10 тисяч абонентів і тепер обслуговує 23,46 мільйона чоловік. Наступними йдуть «Український мобільний зв’язок» та компанія «Астеліт» — 18,6 мільйона і 240 тисяч абонентів відповідно.

 

8 мільйонів
осіб, які мешкають на території України, зможуть отримати російське громадянство за спрощеною процедурою. Таке рішення ухвалила Рада Федерації РФ, яка внесла зміни до закону «Про громадянство». Згідно з ними, охочим отримати паспорт РФ тепер не знадобиться жити на території Росії впродовж п’яти років, підтверджувати джерело свого доходу чи доводити володіння російською мовою. Достатньо лише аргументувати, що ви є колишнім громадянином СРСР, який народився на території Росії. Згідно зі статистичними даними, таких у нашій державі проживає понад вісім мільйонів осіб.

 

10 тисяч
тонн мазутно–піщаної суміші залишаються неприбраними на острові Коса Тузла після минулорічної мазутної аварії в Керченській протоці. За словами екологів, зокрема президента Кримської академії наук Віктора Тарасенка, уже листопадові шторми можуть зробити ситуацію ще гіршою, вимивши цю суміш у Керченську протоку. Винним у критичній ситуації пан Тарасенко вважає Республіканський комітет автономії з охорони навколишнього середовища, який і донині, за словами еколога, замовчує правдиву інформацію.

 

500 кілограмів
наркотичних засобів вилучили в ході спецоперації правоохоронці України минулого тижня. Загальна вартість конфіскованих наркотиків, за повідомленням Департаменту зв’язків із громадськістю МВС України, становить 5,2 мільйона гривень. До кримінальної відповідальності притягнуто 990 осіб, стосовно яких порушено 1 135 кримінальних справ. Загалом міліціонери вилучили 46,3 кілограма макової соломки, 0,5 кілограма опію, 490 кілограмів марихуани, 2,8 грама героїну, 8,7 грама кокаїну та 1,2 кілограма психотропних речовин.

 

95 відсотків
українців оцінюють нинішню політичну ситуацію в державі як «конфліктну і вибухонебезпечну». Згідно з даними соціологічного дослідження, проведеного Центром «Софія», 42,3% респондентів оцінили ситуацію в дер­жаві як «гостру і конфліктну», а як «вибухонебезпечну» — 15,2% осіб. Ще 37,5% охарактеризували її як «напружену». І лише 1,7% вважають ситуацію в державі «спокійною і благополучною».

 

80 відсотків
робіт від усіх запланованих уже виконала «Укрзалізниця» в рамках підготовки залізничного транспорту до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Євро–2012. Наразі основним напрямком, за повідомленням «Укрзалізниці», залишається впровадження швидкісного руху поїздів, для чого проводяться ремонтно–будівельні роботи на напрямках Київ — Полтава — Красноград — Лозова — Донецьк та Київ — Жмеринка — Львів. Загалом на цій ділянці уже виконано робіт на суму понад 147 мільйонів гривень.

 

6 гривень
становитиме абонентська плата за користування основною радіоточкою з 1 жовтня. У ВАТ «Укртелеком», який є єдиним оператором такої послуги, необхідність зростання плати за знаного в народі «брехунця» пояснюють неспроможністю покрити витрати за проводове радіо при абонплаті в 1,5 гривні.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>