Хроніка автопоцілунків

18.09.2008
Хроніка автопоцілунків

Автомобіль, котрий позбавив життя інспектора. (Фото прес–служби департаменту ДАІ.)

Ми звикли перекладати на наші дороги, ями та канави усі проблеми і ДТП. Проте останні події свідчать: добре дорожнє покриття не тільки не стає на заваді аварій, а навіть буває їх причиною.

Ціла низка дорожніх пригод трапилася в перші дні тижня у Львівській області. Водій автомобіля «Деу» їхав трасою Львів—Тернопіль разом із пасажиркою і однорічною дитиною. Біля села Підгайчики він не впорався з кермуванням і виїхав на ліву смугу, назустріч «Форду–Сієрра». У наслідок зіткнення загинули обидва пасажири «Деу», жінка та дитина. Водії з ушкодженнями середньої тяжкості доправлені в лікарню.

Дві наступні пригоди трапилися практично на одній ділянці автодороги. В понеділок , «Фольксваген–Бора» також виїхав на зустрічну смугу і врізався в «Лексус», за кермом якого був католицький священник. Водій «Фольксвагена» та його пасажирка невдовзі померли. Голова прес–служби ДАІ Львівської області Світлана Добровольська розповіла «УМ»: «На цьому відрізку дороги в нас майже кожен день трапляються аварії. Річ у тім, що нещодавно покриття автошляху відремонтували, й тепер воно відповідає усім європейським нормам, тому водії розганяються на ньому до небезпечних швидкостей і нехтують Правилами дорожнього руху». Світлана повідомила, що у вівторок тут загинув її колега. Двоє інспекторів ДАІ оформляли ДТП, що сталося трохи раніше. Один із них разом зі свідком робив необхідні заміри, а другий вів протокол. Раптово на дорозі з’явився автомобіль «Ауді», що рухався на великій швидкості. Спочатку автомобіль врізався у свідка, а потім і в міліціонера. Удар був настількі сильний, що тіло інспектора ДАІ відкинуло на дорожній знак та перегородку між смугами. «Його останки знайшли за 30 метрів від місця ДТП», — повідомила пані Добровольська страхітливу подробицю. Що стосується свідка, то він вижив, проте з переломами був доправлений у лікарню. Кінцівки лікарям довелось ампутувати. А водій «Ауді», коли побачив, що накоїв, втік, лишивши авто, і тепер перебуває в розшуку.

Цими днями на Львівщині дощило, це частково пояснює велику кількість ДТП. Світлана Добровольська також застерегла всіх автомобілістів: «Треба завжди враховувати погодні умови і вибирати швидкість, що дозволить миттєво зреагувати на будь–яку несподіванку на дорозі. Крім того, водій, сідаючи за кермо, має перевірити роботу гальм, фар, склоочищувачів та іншого. Це може врятувати вам життя».

У вівторок уранці під Харковом було хмарно, проте не дощило. Явних причин, щоб «маршрутка» кілька разів перевернулася, ніби не було. «Водій «Тойоти–Камрі» їхав в одному напрямку з БАЗом, перевищив швидкість і врізався в його правий бік», — розповіли кореспонденту «УМ» у прес–службі Харківського ДАІ. Обидва водії вижили і отримали незначні травми, але пасажирам не пощастило. Тридцятишестирічний чоловік помер на місці, а решта 25 отримали травми різних ступенів тяжкості.

Двадцятип’ятирічна кримчанка Аня в ніч на вівторок на «Сузукі» врізалася в «Бентлі», в якому сидів син відомого в Криму депутата та бізнесмена Йосипа Файнгольда. Наразі молодший Файнгольд — у реанімації, Аня загинула на місці. «Це сталося на перехресті вул. Гагаріна та вул. Кім, — розказали у прес–службі сімферопольської ДАІ. — Обставини все ще не встановлено, проте там був невеликий підйом, який міг ускладнювати огляд мотоциклісту».

А от випадок у Запоріжжі не можна з упевненістю назвати ДТП, хоча він стався на дорозі. У суботу п’яний запоріжець вирішив розважити себе прогулянкою по проїжджий частині дороги. Багато водіїв були роздратовані нахабним п’яницею, а один вийшов з автівки і добряче «начистив» п’яному пику. Згодом виявилося, що молодик трохи перестарався, менш ніж через годину п’яний пішохід помер у відділенні лікарні. «Велика дяка небайдужим людям, що допомогли затримати підозрюваного, коли той уже намагався залишити місто», — розказали «УМ» у прес–службі ГУ МВД Запоріжжя.

Іноді ми починаємо вважати себе вищими за людську мораль, за Правила дорожнього руху і закон. Саме тоді й починається трагедія.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>