Кулі для «вогника»

12.09.2008

У Запорізькій області не можуть погасити пожежу на місцевому «Водоканалі» в районі селища Балабіно. «Горять мулові ставки центральних споруд. Це тверді відходи очисних стоків, які за своєю структурою дуже нагадують торф», — розповіли «УМ» у Головному управлінні МНС України у Запорізькій області.

70 гектарів торф’яників дуже важко погасити. Крім того, існує загроза поширення вогню на прилеглі території. «Торф’яники — це болото, робота на якому є дуже складною. Наша техніка для неї просто не пристосована. Брандспойт дістає лише на 30 метрів. Тому при підтримці КП «Елуад» та «Зеленбуд» доводиться використовувати навіть бульдозери та цистерни з водою», — пояснюють запорізькі еменесники.

Причини спалаху торф’яників поки залишаються таємницею. Наразі існує версія, за якою спалах був спричинений «тісною співпрацею» мисливців та спеки. Ця місцевість славиться своїми фазанами, тож кулі, що потрапляли у торф, і могли стати причиною спалаху. Проте, за словами еменесників, дим із торф’яника не загрожує місцевим мешканцям: «Вітер віє в бік полів, тож жодної загрози для мешканців найближчих населених пунктів він не становить».