Без контакту з турнікетом

Без контакту з турнікетом

Із 8 вересня водночас з діючими магнітними картками Київський метрополітен уведе в обіг нові безконтактні картки (пластикова картка, принцип дії якої — зчитування штрих–коду. — Авт.) головного інженера комунального підприємства «Київський метрополітен» Во­лодимира Зеля. Безконтактні картки видаватимуться на термін 30 календарних днів із дати першого проходу.

«НИТКА» дружби обривається?

«НИТКА» дружби обривається?

У зв’язку з подіями на Кавказі українське Міністерство закордонних справ не пустило літаки російської морської палубної авіації для тренувань на українському науково–випробувальному тренажері корабельної авіації («НИТКА»), заявив заступник командувача морською авіацією російських ВМС генерал–майор Микола Куклєв. За його словами, «9 серпня МЗС України виступив із заявою, в якій тренування російських льотчиків на тренажері в Криму вважає недоцільним». У МЗС України на запит «УМ» такої своєї заяви так і не знайшли, і стверджують, що визнання «недоцільними» — це ще не заборона тренувань.

Мир землі вашій

Мир землі вашій

Уже найближчим часом, після проведення розмінування, землі 275–ї артилерійської бази поблизу села Новобогданівка передадуть Держкомрезерву, а згодом виставлять на продаж з аукціону. Таку пропозицію висунули в Запорізькій ОДА. Міністерство оборони обіцяє до 1 грудня очистити територію частини та навколишні поля від вибухонебезпечних предметів. Над розмінуванням працює 150 піротехніків із усієї України. Наразі проведено поверхневу перевірку 140 гектарів. Загальна площа земель під артскладами становить 145 гектарів. Також територію складів звільняють від зруйнованих сховищ та залізничних колій. Проводиться рекультивація (зорювання) земель.

33 хилини скорботи

33 хилини скорботи

Акція, присвячена 75–й річниці Голодомору, розпочнеться о 10.00 на площі біля Українського культурно–інформаційного центр­у в рамках всеукраїнського проекту «33 хвилини». Як повідомляють у відділі в справах преси та інформації Севастопольської міськ­держадміністрації, очікується, що в акції візьмуть участь представники севастопольських молодіжних організацій політичних партій, представники Націона­льної скаутської організації «Пласт», Севастопольського відділення Асоціації дослідників голодоморів в Україні та представники громадськості.

Вільна преса без Данилова

Вільна преса без Данилова

«Померла людина, без якої неможливо уявити українську вільну пресу», — так відреагував на звістку про смерть Сергія Данилова у своєму «ЖЖ» журналіст Вахтанг Кіпіані. Голова видавничого і поліграфічного центру «Такі справи» помер раптово — від серцевого нападу на 49–му році життя. Це сталося 4 вересня 2008 року в Санкт–Петербурзі.

Справжні Айболити

Справжні Айболити

У столичному звіринці знову свято. До того ж подвійне. По–перше, сьогодні тут відзначатимуть День ветеринара. «Спеціалісти нашого зоопарку вийдуть до людей і нададуть консультації кожному бажаючому», — розповіла «УМ» консультант зі зв’язків із громадськістю Київського зоопарку Галина Савчук.

Товаришу, посуньтеся

Товаришу, посуньтеся

Громадська акція «Вшануємо пам’ять померлих — очистимо Черкащину від пам’яток організаторам Голодомору!», серед організаторів якої обласний осередок Народного руху України, обласна організація громадянської партії «Пора» і місцева спілка промисловців та підприємців, першим об’єктом для демонтажу обрала пам’ятник Володимиру Леніну на центральній площі Черкас. Замість нього планують встановити монумент В’ячеславу Чорноволу.

«Зеки» на службі державі

«Зеки» на службі державі

Незабаром на вулицях українських міст з’являться кримінальні елементи. В кількох регіонах місцева влада скаржиться на відсутність достатньої кількості робочої сили у багатьох сферах виробничої діяльності. Натомість мало задіяно потенціал Департаменту з питань виконання покарань — значний відсоток в’язнів, кажучи по–простому, під час відбуття покарання б’ють байдики, через що страждає дисципліна в пенітенціарних закладах. Відтак пропонується застосовувати працю засуджених у громадських роботах та в тих сферах, де особливо не вистачає працюючих.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики