Що робити з російським ведмедем?

Що робити з російським ведмедем?

Парламент Грузії на знак протесту проти перебування російських військ на грузинській території одноголосно проголосував резолюцію, якою «рекомендує виконавчій владі розірвати дипломатичні відносини з Росією». Це був радше символічний крок. У резолюції наголошується, що уряд повинен оголосити Абхазію та Південну Осетію «регіонами під російською окупацією». Ця резолюція не має юридичної сили, й уряд не зобов’язаний виконувати її. Нагадаємо, що президент Михаїл Саакашвілі минулої середи в інтерв’ю агенції «Рейтер» відхилив можливість повного розриву дипломатичних відносин із Росією. Натомість МЗС Грузії висунуло вимогу незалежного міжнародного розслідування подій, які спричинили конфлікт із Росією, та наступних воєнних злочинів і порушень прав людини російськими військовими.

На фінішній прямій

На фінішній прямій

Сенатор Барак Обама дав офіційну згоду балотуватися в президенти США перед загальнонаціональним передвиборчим з’їздом Демократичної партії, який закінчився позавчора ввечері (учора вночі за київським часом) у Денвері. Обама став першим афроамериканцем, який офіційно очолив виборчий список однієї з провідних політичних партій США. Також уперше з часів Джона Кеннеді кандидат виголосив свою промову не для обраної публіки в конгрес–холлі, де відбувався з’їзд, а велелюдно — на місцевому стадіоні «Інвеско Філд» перед 75 тисячами своїх прихильників. У цій, можливо, головній промові свого життя Обама фактично виклав передвиборчу програму. Він зробив це того ж дня, що й 45 років тому духовний лідер афроамериканців Мартін Лютер Кінг, який виголосив свою історичну промову «Я маю мрію» на східцях меморіалу президента Лінкольна.
У майже годинній полум’яній промові 47–річний Обама піддав різкій критиці політику республіканців як усередині країни, так і на міжнародній арені. Він дошкульно висловився щодо свого суперника на виборах Джона Маккейна, мовляв, що той не знає життя американців. А свої головні завдання як президента в разі перемоги на виборах Обама бачить так.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики