Хто кого «замовив»?

Хто кого «замовив»?

Першопричиною загострення скандалу в останні дні між керівницею уряду Юлією Тимошенко та главою секретаріату Президента Віктором Балогою можна вважати недавню передачу Банковою до СБУ матеріалів щодо ймовірної діяльності Кабміну на шкоду національним інтересам держави. За словами виконувача обов’язків голови СБУ Валентина Наливайченка, отримані від СП документи «містять сім досить серйозних позицій у сфері національної безпеки». Йдеться, перш за все, про загрозу енергетичній безпеці України. На Володимирській, 33 повідомили, що надіслали уряду відповідний запит, щоб перевірити інформацію про державну зраду.

Затяжна реєстрація

Затяжна реєстрація

Учора Конституційний Суд розпочав розгляд подання Президента, яким було зупинено постанову уряду про закупівлю послуг, пов’язаних із формуванням інформаційно–телекомунікаційної системи державного реєстру виборців. Заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук, яка також представляє главу держави в КС, сказала, що кошторис державного реєстру завищений щонайменше на третину. «Мені здається, що правоохоронні органи в судовому або іншому порядку матимуть можливість довести цю позицію», — відзначила Ставнійчук.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

ЦИТАТИ ТИЖНЯ

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Флот–живоглот

Флот–живоглот

У Києві на рейдера ще можна знайти яку–не–яку управу: можна звернутись до суду, можна організувати пікети та протести, можна навіть (хоч і це не вихід) власноруч знести будівельний паркан та сміливо лягти під треки бульдозерів чи екскаваторів. У Криму (а точніше, на тих територіях, де дислокується Чорноморський флот Російської Федерації), такий номер не пройде. Якщо ЧФ РФ накине на щось оком — земельну ділянку охоронятимуть солдати з автоматами, тож на «свою» землю вони не пустять нікого. Коріння таких проблем — у далекому 1997 році, коли уряди України та Росії підписали угоди щодо базування ЧФ у Криму, які не охоплюють масу питань. Тепер це дається взнаки.

Всі статті рубрики