НОВИНИ ПЛЮС

29.08.2008

Купівля голосів

Прокуратура Голосіївського району Києва направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням учительки однієї зі шкіл, яка під час київських виборів у травні проводила незаконну агітацію на підтримку одного з політичних блоків, видававши громадянам по 150 гривень. Як повідомили УНІАН у прес–службі прокуратури Києва, загалом для підкупу жінка використала понад 4 тисячі гривень. За кожного «підкупленого» виборця вона повинна була отримати 25 гривень.

НАТО—Україна

Північноатлантичний Альянс підтримує територіальну цілісність і суверенітет України й Грузії. Про це йдеться у заяві за результатами засідання комісії Україна—НАТО, яке відбулося на рівні послів у Брюсселі, повідомляє УНІАН із посиланням на німецьке агентство новин DPA. Альянс також підтвердив свою позицію щодо позитивних перспектив членства України. Присутній на зустрічі заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв заявив про готовність України зробити свій внесок у врегулювання конфлікту у Грузії. Посли країн НАТО привітали цю пропозицію і висловили готовність запропонувати Україні та Грузії підвищити рівень своїх відносин з Альянсом.

Заяви

Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв вважає рішення Президента України Віктора Ющенка про перебування Чорноморського флоту в Севастополі «емоціями». «Проблему флоту потрібно вирішувати на підставі двох юридичних фактів. Перший факт — це укладення спеціальної угоди про флот. По–друге, Чорноморський флот є інтегрованою частиною російських Збройних сил, які підкоряються Верховному головнокомандувачеві. Все інше — це емоції, я їх не хочу коментувати», — цитує Медведєва агенція ІТАР–ТАКС.