Затяжна реєстрація

29.08.2008

Учора Конституційний Суд розпочав розгляд подання Президента, яким було зупинено постанову уряду про закупівлю послуг, пов’язаних із формуванням інформаційно–телекомунікаційної системи державного реєстру виборців. Заступник глави секретаріату Президента Марина Ставнійчук, яка також представляє главу держави в КС, сказала, що кошторис державного реєстру завищений щонайменше на третину. «Мені здається, що правоохоронні органи в судовому або іншому порядку матимуть можливість довести цю позицію», — відзначила Ставнійчук.

У свою чергу, заступник голови ЦВК Жанна Усенко–Чорна сказала, що ЦВК намагалася спростити процедуру закупівлі товарів і тому порушила питання про закупівлю в одного учасника. Усенко–Чорна висловила сподівання, що «державний реєстр виборців буде введений, як це передбачено розпорядженням Кабінету Міністрів, до кінця поточного року». Хоча з такими темпами і з такими суперечками реєстру ми навряд чи діждемось...

У державному бюджеті на створення реєстру закладено 45 мільйонів гривень. Ще 19 мільйонів на придбання робочих станцій для введення в експлуатацію державного реєстру Україні має намір виділити ОБСЄ, інформує агенція «Українські новини».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Київський окружний адміністративний суд відмовив ЦВК у задоволенні позову про визнання протиправним припису Генеральної прокуратури, яким ГПУ заборонила вчиняти дії стосовно закупівлі в одного виконавця послуг із розроблення програмного забезпечення інформаційно–телекомунікаційної системи Державного реєстру виборців.