Чорний день Барахаса

Чорний день Барахаса

За оприлюдненими вчора офіційними даними, внаслідок авіакатастрофи, яка сталася в середу о 14.45 за місцевим часом у мадридському аеропорту Барахас, 153 особи загинуло, ще 19 отримали тяжкі поранення і перебувають у лікарнях у критичному стані. Серед загиблих — як іспанці, так і туристи з Німеччини, Франції, Чилі, Швеції та Нідерландів.

Двічі розтоптана гідність

Двічі розтоптана гідність

Британська газета «Індепендент» днями подала жахливий репортаж своєї кореспондентки Террі Джадд із жіночого відділення в’язниці в афганському місті Лашкар–Гах, центру провінції Хелманд. Більшість жінок–в’язнів відбувають там 20–річний термін ув’язнення за те, що їх... зґвалтували. Менша частина — за те, що втекли з батьківського дому з чоловіками, яких кохали. Афганський закон не робить різниці при покаранні за позашлюбні сексуальні стосунки — чи це було з кохання, чи це було найжорстокіше зґвалтування. Вина в усіх випадках покладається на жінку. Точніше на дівчат–підлітків, бо більшість ув’язнених не досягли 16 років. Наймолодшій бранці в’язниці в Лашкар–Гах — лише 13. Від «збезчещених» дівчат відмовляється родина і все село, тому, якщо в них народжуються діти, малі відбувають ув’язнення разом із матерями.

Дощ, який щороку приходить убивати

Дощ, який щороку приходить убивати

Щонайменше 74 особи загинуло впродовж цього тижня на півночі Індії внаслідок повеней і зсувів грунту, які спричинені мусонними дощами та зливами. Відтак загальна кількість жертв цьогорічного сезону мусонів перевищила 300 осіб.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики