Друг пізнається в їді

Друг пізнається в їді

Як приготувати млинці, самостійно нагодувати молодшого брата чи правильно сервірувати стіл? Усьому цьому діти зможуть навчитися на I Міжнародному кулінарному фестивалі, який стартує сьогодні в «Артеку». За повідомленням прес–служби «Артеку», у рамках дійства заплановані дві програми: «Кулінарні подорожі артеківця» і «Один удома». У першій братимуть участь представники п’ятьох країн: Італії, Росії, України, Франції та Японії. Таким чином кожен день фестивалю буде присвячено одній із держав.

Шанс на архіви

Шанс на архіви

Учора Ольга Гінзбург, колишня голова Держкомархівів України, ходила в Київський апеляційний суд по рішення про незаконність свого звільнення з високої посади. Ольга Петрівна, член Комуністичної партії, очолювала архівну галузь держави півтора року — з вересня 2006 по квітень 2008–го — за квотою комуністів в уряді Віктора Януковича. Особливих скарг на керівницю, яка вже мала досвід управління на Конотопському арматурному заводі як секретар парткому, не надходило. Вона навіть узялася полагодити дахи в будівлі, де розміщені головні архіви столиці.

«Контрольний» не останній?

«Контрольний» не останній?

Прогнози синоптиків про сильні дощі у Карпатах, оприлюднені напередодні вихідних, викликали неабияку стурбованість серед місцевих мешканців. Ще остаточно не ліквідовано наслідки стихії двотижневої давнини, а вже потрібно було готуватись до чергових витівок природи.

«Сльози» по металу

«Сльози» по металу

Причому не дерев’яна, а залізна, що взагалі нечувано. Мира пахне ладаном і має маслянистий вигляд. Від ікони, на якій зображено Ісуса Христа у терновому вінку перед стратою, віє теплом. А якщо до неї прикласти долоні, відчувається поколювання у руках.

Всі статті рубрики