Подушкою — по комунізму

Подушкою — по комунізму

Китайська влада заборонила всі форми протесту та акції на підтримку Тибету під час проведення Олімпіади, але завжди знайдуться «винахідники», як обійти заборони. Американський пастор, професор філософії Каліфорнійського коледжу Едді Ромеро винайняв два номери в найдорожчих готелях Пекіна — «Трейдерз» та «Новотель», розмалював та розписав їх стіни гаслами на підтримку китайських політв’язнів, розпоров подушки та розклав на ліжках ляльки, які імітують страчених китайською владою, зняв усе це на відео і... втік, не заплативши. Його друзі електронною поштою повідомили журналістам про акцію.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рівняння на Клочкову!

Рівняння на Клочкову!

Попри очікування, церемонія відкриття Олімпіади на стадіоні «Пташине гніздо» почалася не о 8–й годині 8–й хвилині вечора за китайським часом, а рівно о 20.00. Останню хвилину до початку відкриття 2008 перкусіоністів яскравими вогниками вели відлік по 10 секунд у центрі арени. Далі маленька дівчинка виконала олімпійську пісню, й 91 тисяча глядачів на трибунах та приблизно 4 мільярди біля телеекранів стали свідками перших подій на Іграх.

Посидьмо під липою та біля криниці

Посидьмо під липою та біля криниці

Позавчора на території посольства нашої держави в КНР відкрився Український олімпійський дім. В урочистій церемонії взяли участь президент НОК Сергій Бубка, віце–прем’єр–міністр Іван Васюник, «спортивний» міністр Юрій Павленко, посол України в Китаї Сергій Камишов, українські спортсмени–олімпійці. Український дім нагадує справжній куточок України — є тут хатинка, тин, віз, криниця, глечики, соняшники, снопи жита. Гостей вітають музики народними піснями й танцями.

Всі статті рубрики