Мечеть–могила на берегах Конки

Мечеть–могила на берегах Конки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Версія існування в межах сучасного Оріхівського району стародавнього міста упродовж кількох років не давала спокою запорізьким архео­логам. «Розвідку» вони вели давно. Одержували для дослідження незначний матеріал, однак продовжували докопуватися до вірогідного поселення в прямому й переносному сенсі. І сенсація врешті–решт сталася!

Столичне сяйво

Столичне сяйво

Військовий парад на честь Дня Незалежності не єдиний захід, що розважить киян і гостей столиці у святковий день. Столична влада готує кілька сюрпризів «пацифістського» характеру. Центр міста обладнають патріотичним, у синьо–жовтих тонах, освітленням. Зокрема, в планах — встановлення численних ліхтарів на зовнішніх фасадах будинків на Хрещатику та Майдані. Таким чином буде «висвітлено» будинок Головархітектури, Будинок профспілок, ЦУМ, Філармонію, Консерваторію тощо. Основні кольори, як уже зазначалось, — синій та жовтий, втім іноді, для урізноманітнення кольорової гами, буде використано фіолетовий та зелений кольори. Будівлі світитимуться лише на свята. Планів зі встановлення «підсвітки» наразі не затвердили, але це може відбутися у найближчі дні, повідомили «УМ» в Управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міста Києва.

Гарячі луганські хлопці

Гарячі луганські хлопці

Ініціаторами публічного підпалу стали представники молодіжної громадської організації «Молода гвардія». А командував «парадом», як запевняє «Схід.Info», очільник цього об’єднання й депутат міськради Арсен Клінчаєв. Він не лише пожертвував для такого перфомансу дещо зі свого гардеробу (ганчір’яна лялька з табличкою «Міністр культури» була вбрана в брюки, сорочку і навіть краватку), а й власноруч облив опудало бензином і підпалив його.

Кліть є, тіл немає

Кліть є, тіл немає

У Єнакієвому Донецької області на шахті ім. Карла Маркса вже другий місяць тривають пошуки 12 гірників, які опинилися під завалами внаслідок аварії 8 червня. Як уже повідомляла «УМ», того дня на шахті на глибині близько одного кілометра стався вибух метану. Тоді на момент аварії під землею перебувало 37 осіб, з яких 24 були врятовано й одного гірника підняли без ознак життя.

Під колесами

Під колесами

Як повідомили «УМ» в Луганській обласній лікарні, Тетяна Валькова потрапила під машину тиждень тому. Її госпіталізували в коматозному стані з численними травмами голови. «У неї внутрішньомозкова гематома, — повідомив «УМ» завідуючий відділом дитячої реанімації Луганської обласної клінічної лікарні Сергій Тиць. — Вона вже перенесла дві операції, лежить у нас тиждень і лише зараз прийшла до тями». Уже вчора дівчинку перевели з дорослого реанімаційного відділення до дитячого, і, як стверджують лікарі, Таня йде на поправку.

Зниклі з карти села воскресять?

Зниклі з карти села воскресять?

Щороку з мапи України зникають до десяти сіл. Як повідомило радіо «Німецька хвиля», нині Держкомітет із земельних ресурсів збирає інформацію про покинуті населені пункти. І, аби зовсім не втратити українське село, вже невдовзі посадовці будуть «переманювати» сюди жителів мегаполісів. У самому Держкомітеті з земельних ресурсів «УМ» таку інформацію не підтвердили і не спростували. Свою думку з приводу можливого заселення покинутих місць уже встигли висловити й аналітики. Кажуть — однією землею туди не заманиш. «Аби люди знову оселялись на покинутій території, необхідно хоча б покращити інфраструктуру», — каже в коментарі «УМ» експерт комісії «Блакитна стрічка» програми розвитку ООН Микола Кобець.

Південь і Захід разом

Південь і Захід разом

У вівторок з Одеси до Івано–Франківської області відправлено 30 великовантажних КамАЗів із вантажем гуманітарної допомоги жителям районів, потерпілим від повені. Як уточнив у інтерв’ю «УМ» глава Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк, «це перша партія таких вантажів, у подальшому будуть нові маршрути «караванів» автомашин до західних областей країни, потерпілих від стихійного лиха».

Чорноморська активація

Чорноморська активація

Сьогодні відбудеться офіційна передача від Туреччини до України командування силами «Блексіфор». Ще в понеділок у севастопольську бухту ввійшли п’ять кораблів Чорноморської групи військово–морського співробітництва «Блексіфор», не було лише корабля від грузинської сторони.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Інтернет під «бацьковим каблуком»

Інтернет під «бацьковим каблуком»

Позавчора президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав Закон «Про засоби масової інформації». Провідне білоруське опозиційне інтернет–видання «Хартія’97» (www.charter97.org) повідомляє з посиланням на прес–службу президента, що закон набере чинності через шість місяців після офіційного друку. Зокрема, законом запроваджується реєстрація «ЗМІ, які розповсюджуються через глобальну комп’ютерну мережу інтернет».

Всі статті рубрики