«Повінь» із приспівом

«Повінь» із приспівом

Відгукнутися на лихо, що спіткало жителів західних регіонів, вирішили й зірки української естради. Буквально за кілька днів було знято кліп на пісню «Повінь», який закликатиме людей допомогти потерпілим від стихії. «Повінь» — так називається твір, музику й слова до якого створив лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко (Кузьма). Моторошні кадри хроніки наслідків повені у кліпі чергуються з інформацією про те, як можна допомогти потерпілим.

Прилетів, пообіцяв, допоміг

Прилетів, пообіцяв, допоміг

Після Чорнобильської — це, мабуть, найбільша катастрофа, що спіткала Україну. Таку думку висловив Віктор Ющенко, відвідавши постраждалі від повені регіони. Учора й позавчора Президент перебував із робочою поїздкою на Івано–Франківщині та Буковині — ознайомився з перебігом відновних робіт, поспілкувався з мешканцями постраждалих сіл і запевнив згорьованих людей, що вони не самотні: «Вся держава, всі українці разом із вами в цій біді». Ющенко розповів журналістам, що «дав людям чесне слово: ці будинки будуть кращі, ніж ті, в яких вони жили», і закликав українські підприємства допомогти відбудувати зруйновані оселі. «Ми українці, ми можемо одне одному подати руку, ми можемо бути солідарними, коли трапляється таке лихо», — наголосив глава держави.

Фенікс із води

Фенікс із води

У шести постраждалих областях — Івано–Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Закарпатській і Тернопільській — тисячі людей залишилися без даху над головою, без майна і грошей. У сотнях сіл можна побачити, як вони стоять над руїнами власних домівок, безсило опустивши руки чи здіймаючи їх до неба: «Що тепер робити? Куди ми подінемось?» На ці питання «не словом, а ділом» має відповісти держава, якомога швидше. Верховна Рада, прийнявши зміни до бюджету на поточний рік, виділила без­прецедентно великі гроші на ліквідацію наслідків повені: як допомогу людям, так і відбудову доріг, мостів, дамб, трубопроводів, без яких господарство регіону не підніметься з колін. А тим часом Західна Україна «постає з води». Державні мужі, які прибувають сюди оглядати ситуацію й спілкуватися з людьми, віддають перевагу такому транспорту, як вертоліт.

Всі статті рубрики