Недешеве «рейкове» задоволення

Недешеве «рейкове» задоволення

Із 2 серпня, в пік відпусток, Міністерство транспорту і зв’язку знову підвищило вартість залізничних перевезень на п’ять відсотків. Таке підвищення тарифів — планове, пояснюють на «Укрзалізниці». Міністерство транспорту і зв’язку вкотре йде на такі заходи, оскільки внутрішні пасажирські перевезення в Україні досі залишаються збитковими.

По фари у воді

По фари у воді

Сьогодні безупину ведуть роботи з розчищення підтопленої автотраси Одеса—Рені — на відрізку від 51–го до 54–го кілометра. Як повідомив у понеділок «УМ» помічник начальника Одеського облуправління МНС Сергій Гиковський, зусилля двохсот військовослужбовців МНС, дислокованих на Одещині, зосереджуються передусім на зміцненні дамби поряд із низинним селом Яськи Біляївського району.

Молдовани, не спіть за кермом!

Молдовани, не спіть за кермом!

У неділю близько шостої години ранку на 145–му кілометрі автодороги Київ—Чернігів—Нові Яриловичі біля повороту на село Шестовицю злетів у кювет молдовський автобус Setra сполученням «Москва—Кишинів». Того дня 52 пасажири і двоє водіїв автобуса Setra (серед них четверо громадян України, один — Росії, решта — громадяни Молдови) прямували зі столиці Росії додому. У ранковий час, коли все сталося, майже всі пасажири автобуса спали. Люди навіть не встигли збагнути, що трапилося. Як повідомили «УМ» у відділі зв’язків із громадськістю УМВС України в Чернігівській області, водій автобуса, 43–річний громадянин Молдови, так і не встиг передати кермо напарнику — заснув.

«Явсон» долітався

«Явсон» долітався

У суботу в Криму гелікоптер ще радянського виробництва Мі–2 AXP, здійснюючи плановий політ, розбився в Ленінському районі АРК. Загинуло двоє: 55–річний пілот та 69–річний технік. Від падіння вертоліт спалахнув і вибухнув, повідомляють у МНС. Повітряне судно належить авіакомпанії «Кипарис», що на замовлення здійснює авіахімічну обробку сільськогосподарських угідь.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Переполохана Тузла

Переполохана Тузла

«Ще вчора нас попередили, що приїдуть якісь незрозумілі люди і будуть на Тузлі акцію проводити. Директорка пансіонату попередила, щоб нашої ноги там не було, бо то все бандити», — каже налякана пенсіонерка «Україні молодій» перед початком на острові літературно–мистецького україно–кримськотатарсько–білорусько–російського фестивалю «Барикада на Тузлі». Коли почула мою українську, зрозуміла, що я теж із тими незрозумілими бандитами. «А хто ви такі? Що вам тут треба? Чого ваші прапори чорні, як у піратів? Ви за те, щоб Тузла була російська, чи проти?» — посипалися запитання від пані Марії, колишньої працівниці Керченського торгового порту.

Останній день Олександра Ісайовича

Останній день Олександра Ісайовича

Ідеал толерантності — «про померлих або добре, або нічого» — не завжди є досяжним. Учора на 90–му році життя помер Олександр Солженіцин. Українські інформагентства повідомляють про подію лаконічно, додаючи, що покійний був «російським письменником, істориком, громадським діячем». Дипломатична скорбота та формат повідомлення, звісно, виключають маленький штрих на додачу: померлий був ще й відомим українофобом, що разом із його таборовим минулим та Нобелівською премією робило з Солженіцина більш ніж недвозначну постать.

Всі статті рубрики