РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.08.2008

721,8 мільйона

гривень становить заборгованість із заробітної плати в Україні після першого півріччя поточного року, що на 7,9 відсотка більше порівняно з початком 2008 року. За повідомленням Держкомстату, найбільші темпи зростання заборгованості спостерігаються у столиці, де станом на 1 липня громадяни не отримали 23,5 мільйона гривень зарплати. Також у числі «лідерів» — Волинська, Львівська, Харківська, Херсонська та Запорізька області.

435 мільйонів

гривень потрібно на відновні роботи поруйнованих стихією залізничних ділянок на Західній Україні. За повідомленням «Укрзалізниці», внаслідок злив і підвищення рівня води на Львівській залізниці виявлено 59 небезпечних місць, де пошкоджено земляні насипи й інші споруди залізниці. Найскладніша ситуація зберігається на ділянках Чернівці — Вижниця, Самбір — Сянки, Коломия — Делятин, Корольово — Солотвино, де рух закрито через значні руйнування і нестабільність паводкової ситуації.

23 мільйони

тонн зернових уже зібрали українські аграрії, повідомляє Мін­агрополітики. За словами заступника міністра Сергія Мельника, практично завершили жнива на півдні України, де роботи виконано на понад 80 відсотків площі. Водночас у Центральній Україні — лише на 29%. За його даними, в південних областях завершено жнива більш як на 80% зернового клину, тоді як в центральних областях — тільки на 29%. Пан Мельник також припустив, що завершити збирання всіх ранніх зернових і зернобобових аграріям вдасться протягом 10—12 днів.

1 мільйон

мобільних телефонів ввезено в нашу державу легальним шляхом протягом семи місяців поточного року, що втричі більше, ніж за аналогічний період 2007 року. За словами начальника держпідприємства «Український державний центр радіочастот» Павла Слободянюка, це 20–25 відсотків від усіх легально завезених телефонів. Водночас, додав він, у 2007 році цей показник не перевищував 8%. Загалом протягом I півріччя поточного року в нашу державу потрапили 3,9 мільйона телефонних апаратів.

235 610 немовлят

народилися в Україні протягом першого півріччя поточного року, що на 10 тисяч новонароджених більше, ніж за аналогічний період 2007 року. За повідомленням Міністерства юстиції, найкращі показники в Донецькій області (20,2 тисячі немовлят з початку року), Дніпропетровській (17,2 тисячі), Одеській (13,3 тисячі), Львівській (13,5 тисячі), Харківській (12,5 тисячі), Луганській (10,2 тисячі) областях, а також у місті Києві та АР Крим — 15,1 та 10,4 тисячі новонароджених відповідно.

2 820 апеляцій

розглянув Український центр оцінювання якості освіти протягом 1 червня — 18 липня, які надійшли від незадоволених і не згодних із результатами учасників тестування. Найбільше претензій — 48,16 відсотка від загальної кількості заяв, випускники мали до результатів тестування з української мови та літератури, а також математики — 38,3%. Найменше нарікань викликали зарубіжна література та основи економіки. Загалом кількість скарг становить 0,28% від загальної кількості, тоді як у Європі цей показник становить 1%.

655 населених пунктів

залишаються підтопленими внаслідок стихійного лиха у шести областях України. В Івано–Франківській, Тернопільській, Вінницькій, Чернівецькій, Закарпатській та Львівській областях підтоплено 38 тисяч 215 житлових будинків, а також 57 тисяч 383 гектари сільськогосподарських угідь. Водночас, як зазначають у Міністерстві з питань надзвичайних ситуацій, станом на ранок 30 липня на ріках басейнів Дністра, Прута та Серету, річках Закарпаття і на Дністрі у Вінницькій області спостерігається поступове зниження рівнів води.

170 чиновників

притягнуто до адмінвідповідальності за корупційні дії у першому півріччі на Луганщині. За повідомленням начальника управління Держслужби Головного управління Держслужби України в Луганській області Володимира Щучкіна, загалом за шість місяців поточного року на території області виявлено 184 факти корупційних діянь, що на 9,5 відсотка більше, аніж минулого року. Він також додав, що найбільше корупціонерів виявлено в селищних та сільських радах, а також міських і райрадах — 45,1% та 23,9% відповідно.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>