«Знак терезів — доби нової знак»

«Знак терезів — доби нової знак»

Про такий спосіб обману покупців, як обважування, незабаром у вінничан залишаться тільки згадки, хоча досі він був одним із найпоширеніших — на це неодноразово вказували й перевірки управління з питань захисту прав споживачів, і кількість скарг самих споживачів. Вивчивши ситуацію детальніше, провівши опитування городян та обговоривши «вузькі місця» на «круглому столі», нинішньої весни міськвиконком прийняв резонансне рішення, яким зобов’язав усіх підприємців торговельної сфери замінити механічні терези на електронні засоби зважування, які унеможливлюють ошукування покупців. Термін для заміни відвели стислий: до першого серпня.

Замість гицеля — скальпель

Замість гицеля — скальпель

В індустріальній «столиці» Полтавщини зробили перші кроки до цивілізованого зменшення поголів’я бродячих собак: у притулку для таких тварин, яким опікується комунальне підприємство «Кременчукспецсервіс», їх почали стерилізувати.

Як в Одесі української мови навчають

Як в Одесі української мови навчають

З нового навчального року в школах з неукраїнською мовою навчання стане більше чути державну мову. Тепер нею частково викладатимуть і предмети, які виносять на загальнодержавне тестування. Аби випускник вільно володів українською термінологією з математики, біології чи географії, а значить — міг легше інтегруватися в українське суспільство.

Всі статті рубрики