Будні почалися святом

02.07.2008

День української Конституції відзначали й у столиці Росії. Минулого четверга представники української громадськості Москви зібралися в Культурному центрі України в білокам’яній на урочистий вечір із нагоди річниці нашого Основного закону.

Виступивши перед присутніми з короткою промовою, генеральний директор центру Володимир Мельниченко передав слово новому керівникові української дипмісії в РФ — Костянтину Грищенку. Посол розповів, що зранку вручив свої вірчі грамоти російському керівництву, і привітав учасників вечора з важливим днем в історії молодої незалежної держави. Принагідно пан Грищенко висловив задоволення тим фактом, що його трудова діяльність у новій царині починається так урочисто й цікаво — у стінах культурного осередку української діаспори, розташованому на Арбаті, в День Конституції.

Проте відчути насолоду (в тому числі й від чудового сольного концерту, з яким виступила київська гостя, заслужена артистка України Наталія Шелепницька) Костянтинові Івановичу повною мірою не вдалося — його думки були зосереджені на майбутньому візиті до Москви українського Прем’єр–міністра Юлії Тимошенко.

Зайве говорити, що на нового представника України в такій важливій для нас країні, як Росія, покладені великі надії. Для початку Грищенко заявив, що Москва може говорити про підвищення орендної платні за базування Чорноморського флоту РФ у Севастополі, але тільки до 2017 року. Далі — його виведення з території України.