Вітчизна не побачила своїх «маяків»

Вітчизна не побачила своїх «маяків»

Минулої середи в готелі Управління справами президента Росії «Золоте кільце» відбулося вручення Першої всеросійської премії «За громадянську позицію в суспільстві й соціально–відповідальний бізнес «Маяки Вітчизни», яку організував Фонд з однойменною назвою. Правда, було незрозуміло, чому символом фонду і премії є дзвін, а не маяк, що було б більш логічним. Тему нинішньої церемонії визначено так: «Підтримка і реабілітація осіб з обмеженими можливостями та випускників дитячих будинків, підготовка і виконання програм мотивації і забезпечення їх соціальної адаптації в наступному суспільному житті». Це вже була четверта церемонія вручення премії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міцний горішок відклали на потім

Міцний горішок відклали на потім

Позавчора ввечері в Брюсселі почався дводенний саміт лідерів 27 країн–членів Євросоюзу. Почався церемоніальними процедурами. Учорашній день був уже повністю робочим. Головна тема дискусій — криза, яка виникла навколо ратифікації Лісабонської угоди (відповідника Конституції ЄС), відколи ірландці на референдумі відхилили її 53 відсотками голосів «проти». Заздалегідь зрозуміло, що швидкого рішення для виходу з кризи знайти не вдасться. Агенція «Франс прес» уже в обідні години повідомила, що лідери ЄС вирішили відкласти це дражливе питання до наступного саміту на найвищому рівні, який відбудеться в жовтні.

Боротьба за 23 листопада

Боротьба за 23 листопада

В Європарламенті триває акція з метою відзначати 23 серпня, тобто день підписання Пакту Молотова—Ріббентропа, як День пам’яті жертв сталінізму і нацизму, повідомляє польська «Газета виборча». «Поки немає такого дня, ми, вихідці з Центральної Європи, будемо залишатися в ЄС громадянами другої категорії. Визначення такого дня було б першим кроком до спільного розуміння історії», — заявила газеті естонська євродепутатка Маріанне Мікко, одна з авторок ініціативи. Під ініціативою є підписи представників усіх країн ЄС, але найбільшу зацікавленість виявляють євродепутати від Фінляндії, Португалії та Данії. До ініціативної групи також увійшли депутати від Естонії, Латвії, Угорщини, Німеччини та Великої Британії.

Всі статті рубрики