Зміна варти

Зміна варти

Генсек ООН Пан Кі Мун розробив план, згідно з яким починається згортання місії ООН у Косово і контроль над цією самопроголошеною країною передається Європейському Союзу. Проти такого розвитку подій рішуче заперечує Росія. Москва вимагає, щоб глава місії ООН у Косово Йоахім Рюкер був відсторонений від виконання обов’язків за «скандальні кроки», тобто за сприяння косоварам у проголошенні незалежності, а також за інцидент у Мітровиці 17 березня, під час якого постраждали «блакитні шоломи» із KFOR (а один український миротворець загинув). Москва наполягає, щоб питання про перехід Косова під контроль ЄС вирішувалося в Раді Безпеки ООН (Росія в Радбезі має право вето).

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розбите серце ЄС

Розбите серце ЄС

Позавчора в Ірландії відбувся референдум стосовно Лісабонської угоди, відповідника Конституції ЄС. Ірландія єдина з усіх членів ЄС винесла документ на затвердження народом, в інших же країнах Лісабонська угода була без проблем схвалена національними парламентами. Консультування з народом Ірландії обернулося для Союзу фатальним результатом.

У череві Альп

У череві Альп

Швейцарські гори продірявлені тунелями, немов дірками сир, яким так славиться ця країна. Перефразувавши відоме прислів’я, можна сказати, що швейцарець вгору не піде, а пройде крізь неї. Тунелі створюють неймовірний комфорт, значно скорочують час подорожей автомобілем і потягом. Тому волання екологів стосовно того, що швейцарські Альпи втрачають свою первинну неповторну красу, перетворюються на «місце загального вжитку», у цій країні чемно і навіть зі співчуттям вислуховують, але все нові й нові тунелі будують далі. Упродовж тижня безперервних переїздів країною мені довелося минути сотні тунелів: від найкоротшого, довжиною в якісь 50 метрів, до найдовшого, Сен–Готтардського, який розсік гори на 17 кілометрів. А ще поталанило побувати на будівництві майбутнього світового рекордсмена — Сен–Готтардського базового тунелю довжиною в 57 кілометрів.

«Кайфова» пісня дружини президента

«Кайфова» пісня дружини президента

21 липня з’явиться у продажу новий, уже третій в її кар’єрі, альбом Карли Бруні. Колишня модель, а тепер співачка, дружина президента Франції Ніколя Саркозі, співає про своє кохання до чоловіка та розповідає про колишніх коханців.

Всі статті рубрики