Шукаю лідера

11.06.2008

Через місяць — 12 липня — відбудеться з’їзд партії «Єдиний центр», яка вже встигла наробити галасу в українській політиці, а на черговому форумі підіб’є підсумки першого етапу розбудови своєї структури та обере нового лідера. Нинішній голова «ЄЦ» Ігор Кріль заявив, що хотів би бачити на посаді очільника «ЄЦ» сильного й відомого діяча. У цьому контексті нардеп від «НУНС» називає трьох політиків: Віктора Балогу, Раїсу Богатирьову й Арсенія Яценюка. «Раїса Богатирьова відповідає тим критеріям, які, на нашу думку, мав би мати лідер політичного процесу. Але, як і Арсеній Яценюк, я думаю, вона повинна прийняти рішення, чи вона буде у нашому процесі. Я не можу навіть сказати, ми з нею про це не спілкувалися», — відзначив Кріль в інтерв’ю «5–му каналу».

Відповідаючи на питання, чи реально, щоб «Єдиний центр» очолив глава секретаріату Президента Віктор Балога, Кріль сказав: «Ми дійсно хочемо, щоб партію очолила сильна особистість. Як один, так і другий, так і третя відповідають цим критеріям». Але, за словами голови «ЄЦ», «ці фігури повинні спочатку прийти в партію, написати заяви, а потім можна говорити про те, що вони можуть очолити».

Прикметно, що пан Кріль, крім іншого, заявив: «Єдиний центр» готовий до участі у виборах на всіх рівнях хоч завтра». За словами партійного голови, «ЄЦ» не вступатиме у блоки з іншими політичними силами і взагалі виступає за заборону блоків на виборах до Верховної Ради, адже формування блоків призводить до зниження відповідальності перед виборцями.