РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.06.2008

34 413 мільярдам

доларів дорівнювали міжнародні резерви Національного банку України у травні. Це на 3,2 відсотка, або 1 075 мільярдів, більше ніж у квітні. За даними НБУ, обсяг операцій на міжбанківському валютному ринку за минулий місяць становив 15 мільярдів 598,2 мільйона доларів. А обсяг операцій на наявному ринку України, за підсумками травня, склав 5 мільярдів 104 мільйони доларів, у тому числі 2 мільярди 467,9 мільйона доларів, куплених банками в населення.

1 мільярд

доларів становить обсяг українського ринку електронної комерції. За словами голови Асоціації учасників електронного бізнесу Павла Сіделєва, такого обсягу досягнуто, зокрема, за рахунок появи терміналів електронних систем. Він також додав, що за останні декілька років оборот електронної комерції в Україні зріс у 10 разів. Тоді як, за різними оцінками, кількість користувачів інтернету в нашій державі нині коливається від 4 до 20 мільйонів осіб, в асоціації переконані, що щонайменше 8 мільйонів співвітчизників користуються «всесвітньою павутиною».

900 мільйонів

гривень має намір виділити Верховна Рада України на фінансування переходу армії на контрактну основу. За словами заступника міністра фінансів України Володимира Матвійчука, даний законопроект збільшує доходи бюджету на поточний рік на 1,6 мільярда гривень, 903,3 мільйона з яких планується направити на фінансування переходу ЗСУ на контрактну основу.

2,5 мільйона

тонн нафти планує прокачати в аверсному режимі до Словаччини та Угорщини в 2009 році ВАТ «Укртранснафта». За словами голови правління товариства Ігоря Кирюшина, якщо керуватися оптимістичним сценарієм, то цей показник може сягнути і 4 мільйонів тонн. Причому, зазначив він, ці обсяги є у Чорному морі.

1,58 тисячі

садів і виноградників висаджено в Криму з початку року. З них 620 гектарів — площа садів, ще 961 га — виноградники. За інформацією Міністерства аграрної політики АРК, наразі роботи з багаторічних насаджень продовжуються. Станом на кінець останнього дня весни завершено обробку міжрядь під багаторічними культурами, загально відведена площа для яких дорівнює 36,5 тисячі гектарів. Також уже оброблено 77 тисяч гектарів із метою хімічного захисту садів і виноградників від шкідників та хвороб.

915 доларів

за місяць становила середня вартість оренди житла в столиці у травні, що на 22 долари менше, ніж у квітні. За даними консалтингової компанії SV Development, найдешевшими залишаються квартири у Деснянському районі, середня ціна на які тут дорівнювала 507 «зеленим», а орендувати однокімнатну коштувало 460 доларів. Найдорожчим є Печерськ — 1 521 умовна одиниця становить середню вартість, а оренда однокімнатної — 851 долар за місяць.

170 водіїв

автобусів у нетверезому стані зупинили протягом трьох тижнів спецоперації співробітники Державтоінспекції. Правоохоронці також зафіксували 5 022 випадки перевищення швидкості водіями громадського траснпорту, 622 порушення правил залізничного переїзду та 162 недотримання Правил дорожнього руху при перевезенні організованих груп дітей. Загалом, з початку проведення операції, даішники зафіксували 34 тисячі порушень ПДР, з яких найбільше на Дніпропетровщині, АР Крим, Донеччині та Київщині.

1,7 відсотка

становить середнє зростання цін на роздрібні нафтопродукти протягом минулого тижня. За даними консалтингової компанії Ukrainian Petroleum Consultants, загалом по Україні вартість бензину марки А–76 зросла на 0,7% до 5,68 гривні за літр. На 2,7% більше коштував А–92 — 6,11 грн/літр. А ціна А–95 зросла в середньому до 6,32 грн/літр. Середня ціна дизельного пального минулого тижня дорівнювала 6,58 грн/літр.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>