Микола Сердюк: Одеський транзит — ключ до дверей Євросоюзу

Микола Сердюк: Одеський транзит — ключ до дверей Євросоюзу

Якомога менше «вгрузати» в політичні дискусії і чимраз грунтовніше — у розв’язання соціально–економічних проблем регіону: передусім модернізацію транспортної, енергетичної мереж, аграрного сектору, розвивати культурно–побутову інфраструктуру. Так визначив півроку тому свою персональну програму–мінімум новопризначений глава Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк, вважаючи, що «легше стати переможцем у публічній міжпартійній полеміці, аніж знайти ділове порозуміння і витягти спільно з опонентами зі стагнації багатогалузеву економіку області». І його прагматизм та конструктивізм у взаєминах з облрадою, на три чверті контрольованою «регіоналами», уже почав приносити реальні результати. Усе частіше економічні та соціальні проекти, ініційовані главою виконавчої влади, знаходять підтримку в постійних комісіях облради і на засіданнях сесій, що раніше часто виглядали безплідними політичними чварами...

Ключовим моментом, вважає керівник Одещини, стало схвалення депутатською більшістю Стратегії економічного і соціального розвитку області на період до 2015 року. Як даються перші кроки на шляху її реалізації і що передбачається зробити? З цього й почалася бесіда власкора «УМ» з Миколою Сердюком — 52–річним вихідцем із Сумщини, що давно переселився на терени Причорномор’я, встиг уже попрацювати главою Приморської райадміністрації Одеси та віце–«губернатором» із питань морегосподарського комплексу.

Мінус одинадцять

Мінус одинадцять

Народні депутати неохоче голосують за припинення повноважень колег зі своєї фракції. Не здавати своїх — давня традиція в парламенті. От і вчора Верховна Рада з муками голосувала за те, щоб позбавити мандатів тих парламентаріїв, які за сумісництвом працюють в інших органах влади.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Захист «курсової»

Захист «курсової»

Учора голова На­ціо­нального банку України Во­лодимир Стельмах відчитувався перед парламентом за зниження курсу долара. Проблема стурбувала депутатів усіх фракцій, тож за те, щоб викликати для доповіді голову НБУ та керівництво уряду, проголосувало 382 парламентарії. Перед тим правління Національного банку залишило в силі курс долара на рівні 4,85 гривні за у.о. Рада НБУ спробувала зберегти старий курс і в четвер прийняла рішення встановити його на рівні 5,05. Але правління НБУ проігнорувало думку ради.

Всі статті рубрики