НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Битва за Київ: не просто репетиція

Битва за Київ: не просто репетиція

Як про вибори мера Мукачева 2004 року казали, що то — «репетиція виборів Президента», так і нинішня виборча кампанія в Києві оголошена «генеральною репетицією» наступних президентських перегонів. Чи так воно насправді? Мабуть, не зовсім. Адже за столичний комунальний трон змагаються не зовсім ті політичні сили, що фігурують на загальноукраїнській арені. У Києві кандидатів значно більше, інакші й конфігурації блоків. Крім того, у столиці залишається фактично «поза грою» Партія регіонів, вельми популярна в масштабах усієї України. Але київські вибори–2008 мають дати відповідь принаймні на одне запитання, дуже важливе для президентської кампанії 2010 року: чи зможе на цьому плацдармі здобути стратегічну перемогу Блок Юлії Тимошенко?

Порозуміння на барикадах

Порозуміння на барикадах

Попри всі негаразди й протистояння, Юлія Тимошенко прагне порозуміння з Віктором Ющенком. Про це сама Прем’єр–міністр заявила в інтерв’ю телеканалу «Інтер», яке вийшло в ефір увечері Великодньої неділі. «Я буду дуже важко, але проходити шлях знаходження порозуміння», — запевнила леді Ю. І на запитання, чи можна стверджувати, що вони з Президентом сьогодні по різні боки барикади, відповіла: «Так не можна сказати. Демократична коаліція працює. У Президента свої повноваження, у Прем’єра — свої». А «війна указів і звинувачень» між Кабміном та Банковою — це, на думку Тимошенко, наслідок конституційної реформи–2004.

Приватизація війни нашої

Приватизація війни нашої

Однією з перших жертв «війни» за Фонд держмайна може стати Одеський припортовий завод. Як визнав призначений Кабміном в.о. голови ФДМУ Андрій Портнов, ситуація, що склалася довкола Фонду, швидше за все, вплине на вартість ОПЗ під час його приватизації, якої так прагне уряд. Утім, за словами Портнова, досі ніхто з потенційних учасників приватизаційного конкурсу від участі в ньому не відмовився. Можливо, завдяки тому, що Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко «особисто спілкується з кожним з інвесторів для того, щоб переконати і показати юридичну позицію правоти уряду».

Всі статті рубрики