Великий успіх на сцені Малого

Великий успіх на сцені Малого

До Москви підопічні Михайла Рєзниковича привезли спектаклі, художнє оформлення яких належить відомому сценографу, народному художнику Російської Федерації та України Давиду Боровському. (Пам’яті Давида Боровського (1934—2006) і були присвячені ці гастролі). У свою московську афішу Театр імені Лесі Українки вписав вистави «Дон Кіхот. 1938», «Дерева помирають стоячи», «№13», «Бабине літо»... Сцену українським колегам, які гастролювали у білокам’яній з 12 до 20 квітня, люб’язно надав колектив Малого академічного театру, що на цей час відбув із творчим візитом до Ярославля.

Господар мертвого міста

Господар мертвого міста

У Національному музеї «Чорнобиль» напередодні 22–ї річниці аварії на ЧАЕС ліквідатор і письменник Олександр Есаулов презентував книгу «Хазяїн зони», до якої увійшли два романи «Гіркі води» і «Факультет вселюдного кохання». Автор одразу попередив, що ці твори між собою, крім господаря, не мають нічого спільного. «Гіркі води» — роман–версія розвитку подій після трагедії. Я об’єднав в один сюжет цілий ряд подій, що мали місце в реальному житті. І створив свою версію причинно–наслідкових зв’язків. А факти, описані у творі «Факультет вселюдного кохання», також не є продуктом моєї фантазії. Усі вони реконструйовані на основі архівних документів», — каже письменник.

Маївка у супроводі Скрипки

Маївка у супроводі Скрипки

Фольклорний фестиваль «Країна мрій» цього року відбудеться 21—22 червня. І хоча до початку цій оді народної творчості, яка, на радість прогресивній громаді, прозвучить уже вп’яте, ще майже два місяці, Олег Скрипка закликає почати налаштовуватися на фестивальний лад уже зараз.

Всі статті рубрики