Вовкун запалює свічку

Вовкун запалює свічку

Сьогодні ввечері в ізраїльському місті Бат–Ям, в амфітеатрі на 1300 місць пролунає український реквієм — «Панахида за померлими з голоду» композитора Євгена Станковича на вірші Дмитра Павличка. Завтра в залі «Генрі Краун» театру «Ієрушалаім» буде другий виступ. З Ізраїлю починається великий ідеологічно–культурний проект «Україна пам’ятає — світ визнає», присвячений вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932—1933 років. З цим твором для двох солістів, мішаного хору, читця та симфонічного оркестру українські музиканти об’їдуть 15 країн світу, виступлять у найпрестижніших концертних залах.

А тепер правильна відповідь...

А тепер правильна відповідь...

Тестові завдання з української мови та літератури одразу по завершенні першого етапу тестування 22 квітня оприлюднять на офіційному інтернет–порталі Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), testportal.com.ua, повідомляє «Кореспондент». Опублікують також відповіді на завдання тестів та посилання на відповідні параграфи у шкільних підручниках.

Автограф «Космоса» на сто мільйонів

Автограф «Космоса» на сто мільйонів

Напередодні виборчих перегонів правоохоронці викрили столичну владу в черговій оборудці з земельною ділянкою вартістю понад сто мільйонів гривень. Як повідомили «УМ» у прес–службі ГУБОЗ МВС, до незаконного рішення про виділення дорогої земельки особисто причетний мер столиці Леонід Черновецький. Адже ще 11 квітня 2007 року він поставив власний автограф на документі, що нині є у слідчих, — погодив розроблення документації із землеустрою.

Покарання «польотом»

Покарання «польотом»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли в мешканців дев’ятиповерхівки містечка Долинська Кіровоградської області зникло зображення на телеекранах, одразу так і подумали — кабель крадуть! Завідуючий будинком вийшов на горище, де й справді побачив обрізаний кабель. А через кілька хвилин, зійшовши на пару поверхів нижче, почув за стіною крики про допомогу: голос лунав із вентиляційної шахти.

Бомж із мітлою

Бомж із мітлою

Учора львівські волоцюги чесно заробили собі обід. Громадяни без паспорта і постійного місця проживання довели Львову та світові, що вміють працювати: вони разом із директором Центру обліку бездомних, а також соціальними працівниками прибирали центр рідного міста. «Звичайно, у це важко повірити, але ідея провести толоку належить самим бездомним. Наш центр її лише підтримав», — посміхається директор згаданого центру Олександр Гресик. Така акція проводилася вперше, але відтепер подібне стане у Львові нормою.

Мопед для «даішника»

Мопед для «даішника»

До весни готуватись можна по–різному. Проте скидання зайвих «калорій» актуальне не тільки для столичних панянок, а й для київського ДАІ. Щоб зручніше і легше було їздити містом, правоохоронці пересядуть із важких мотоциклів на більш маневрені мопеди. Про це «УМ» розповів речник відомства Євген Кравець. Він додав, що дуже часто через затори на дорогах інспекторам складно дістатися до місця ДТП, тому й виникла ідея зробити бригади ДАІ мобільнішими.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Рятівник стадіону № 1

Рятівник стадіону № 1

Як повідомила прес–служба Міністерства у справах сім’ї, молоді і спорту, у понеділок завершилося засідання журі конкурсу на кращу проектну пропозицію з реконструкції Національного спорткомплексу «Олімпійський» у Києві — головної арени чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

«Казкова» тяганина

«Казкова» тяганина

На площі 2,43 гектара розташовані будівлі та вольєри зі звірами першого в СНД і чи не найкращого в Україні приватного зоопарку «Казка». Про спроби його директора Олега Зубкова раз і назавжди узаконити землевідведення рішенням тутешньої селищної ради писалося вже чимало. Проте депутати за підтримки ялтинського прокурора Ярослава Процика, посилаючись на буцімто виявлені порушення в діяльності зоопарку, чинять «дружній» спротив. Тиск на директора посилився після того, як він на прозорому тендері виграв право облаштувати автостоянку перед «Казкою» і тим самим відтіснив геть сумнівну структуру, котра відкрито обдирала автотуристів. Цим, схоже, ще більше роздратував опонентів.

Всі статті рубрики