РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.04.2008

4 мільйони 500 тисяч

українських трудових мігрантів нині перебуває за кордоном. За словами завідувача сектору етнонаціональних досліджень Інституту народознавства НАНУ Ігоря Маркова, лише в Росії нині перебуває понад 2 мільйони наших співвітчизників, хоча, згідно з офіційною статистикою, ця цифра дорівнює 160 тисячам. Окрім цього, найбільше наших людей виїхало до Італії (500 тисяч), Польщі (450 тисяч), Іспанії (250 тисяч), Португалії (75 тисяч), Чехії (150 тисяч), Греції (75 тисяч), Нідерландів (40 тисяч), Великої Британії (70 тисяч) та США (500 тисяч).

3 мільйони сімей

в Україні готові всиновити дитину. Під час першого засідання орг­комітету з підготовки та проведення в цьому році Року підтримки національного усиновлення міністр у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко повідомив, що вже за першими підсумками року можна судити про стабільно позитивну динаміку всиновлення. Якщо за минулий рік прийомних дітей взялися виховувати 1 тисяча 784 подружні пари, то лише протягом трьох місяців 2008 року всиновлено 400 сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування. Пан Павленко також зазначив, що всього батьківських обіймів очікують 102 тисячі дітей.

6 тисяч 183 долари

коштувала сотка землі в передмісті Києва минулого тижня, що на 0,45% більше, аніж попереднього. Як повідомляє консалтингова компанія SV Development, ціна на землю у передмісті Києва склала 6 тис. 183 дол. за сотку, а найінтенсивніше зростання вартості надалі спостерігається у Києво–Святошинському (на 36 у. о.), Броварському (на 32 у. о.), Обухівському (на 27 у. о.) та Бориспільському (на 23 у.о.) районах.

2 тисячі кубометрів

неочищених стоків скидає в Азовське море щодоби ВАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь». Під час засідання обласної комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заступник головного державного лікаря Донецької області Михайло Кушнарьов зазначив, що викиди суттєво погіршують якість морської води. Окрім того, учасники наради висловили стурбованість погіршенням якості води у прибережній зоні Азовського моря і через відсутність централізованої каналізації в Першотравневому та Новоазовському районах, а також у селі Піщане.

305 сіл

зникло з карти України за роки незалежності, проте офіційна статистика це замовчує. За словами доктора економічних наук, академіка Української академії аграрних наук Віктора Юрчишина, причина зникнення сіл як адміністративних одиниць полягає у відсутності державної підтримки. Приміром, витрати з Держбюджету на інвестиційні проекти для розвитку соціальної сфери села в порівнянні з попереднім роком скоротилися на 67,6 мільйона гривень.

38,7 відсотка

українців вважають, що Конституцію не варто змінювати. За даними досліджень, які провела компанія Ukrainian Sociology Service, ще 31,2% думають, що Основний закон потребує лише часткових змін, а 15,4% респондентів висловилися на підтримку повністю оновленої Конституції.

29 відсотків

від необхідної суми становить фінансування переходу Збройних сил України на військову службу за контрактом у першому кварталі 2008 року. У листі на ім’я секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Раїси Богатирьової міністр оборони Юрій Єхануров наголосив, що із запланованих 1 мільярда 40 мільйонів 251 тисячі гривень за звітний період виділено трохи більше 302 мільйонів 120 тисяч гривень. Серед причин, які негативно впливають на процес комплектування військовослужбовцями служби за контрактом, очільник оборонного відомства назвав соціальні проблеми.

17,2 відсотка

становитиме інфляція в Україні цього року, згідно з прогнозом Світового банку. За словами економіста європейської фінансової установи Руслана Піонтковського, при цьому не змінився прогноз зростання ВВП і зберігся на рівні 5,5%. Як відомо, у жовтні Світовий банк прогнозував рівень інфляції на рівні 13,8 відсотка. Водночас Держкомстат України повідомляє, що у березні проти лютого поточного року цей показник склав 3,8%, а з початку року — 9,7%.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>