Свобода бачити

Свобода бачити

Грузинська телекомпанія «Імеді» відновить регулярне мовлення 10 квітня, повідомив учора її генеральний директор Бідзина Бараташвілі. А пробне мовлення розпочнеться вже 1 квітня. Наприкінці минулого року колектив «Імеді» заявив про припинення мовлення до визначення правового статусу компанії. Термін визначення статусу спливав учора і існувала загроза, що відповідні урядові структури відберуть у компанії ліцензію на мовлення. У зв’язку з цим приблизно 50 представників грузинської опозиції та депутатів парламенту вже два тижні голодують перед приміщенням компанії, вимагаючи відновлення мовлення «Імеді» та повернення компанії у власність родини померлого олігарха Бадрі Патаркацишвілі.

На півдні гаряче

На півдні гаряче

Радикальний шиїтський лідер Муктада ас–Садр порушив, яке тривало рік, перемир’я і закликав іракців до повстання проти окупаційних військ та їхніх іракських поплічників. Послання такого змісту зачитав представник ас–Садра у священному для шиїтів місті Ен–Неджеф. Послання закінчується закликом: «Розпочинайте з організації страйків, а якщо це не допоможе, то хай розпочнеться справжнє повстання в усьому Іраку!». Прибічники ас–Садра зі збройного угруповання «Армія Махді» відразу взялися за зброю.

Стабільно — як у Ватикані

Стабільно — як у Ватикані

Jane’s Information Group («Інформаційна група Джейн») — найавторитетніша в світі компанія, яка спеціалізується на аналізі збройних сил та глобальної безпеки, витратила рік на укладання першого у своїй більш ніж столітній історії (компанія була заснована в Лондоні 1898 року) рейтингу стабільності всіх 235 країн світу. Звіт про результати аналізу було оприлюднено позавчора. Оцінка стабільності та безпеки велася за багатьма критеріями і в остаточному звіті виставлена в балах: повна стабільність — 100 балів, повна нестабільність — 1 бал.

«Блокуємо і розтинаємо»

«Блокуємо і розтинаємо»

Ще напередодні масової акції 25 березня міністр внутрішніх справ Білорусі Володимир Наумов попередив, що опозиції не дадуть можливості пройти запланованим маршрутом — від площі Якуба Коласа до Національного театру опери та балету. Якимось дивом міністр уже здогадувався, що Мінськвиконком не дозволить маніфестацію. «Під час цієї акції буде застосовано трохи більше сил та засобів», — пригрозив Наумов.

Всі статті рубрики