Останніми випірнуть водолази

Останніми випірнуть водолази

Незважаючи на те, що кількість водолазів і спецтехніки біля берегів Гонконгу, де в Південно–китайському морі після зіткнення з китайським балкером «Яохай» затонуло українське транспортно–буксирне судно, зростає, результати й досі невтішні. Несприятливі погодні умови не дозволяють підняти корабель на поверхню. Невдалою була й спроба закачати всередину повітря. Тож єдине досягнення, яке вчора записали у свій актив китайські рятувальники, — стабілізація і фіксація «Нафтогазу–67» на місці від подальшого занурення на глибину в мул.

Колір має значення

Колір має значення

Відтепер буде так: у білому їдеш — далі будеш. На зекономлені кошти. Бо білими стануть комунальні «маршрутки», а вони дешевші за приватні. Так розпорядився перший заступник голови КМДА Денис Басс. Захід цей покликаний створити зручні умови для пасажирів, які орієнтуватимуться у вартості проїзду за кольором «маршруток», пише газета «Хрещатик».

Не жартуйте з пенсіонерами

Не жартуйте з пенсіонерами

Урядовий комітет із питань гуманітарної та соціальної політики під головуванням віце–прем’єр–міністра Івана Васюника схвалив проект постанови, якою рекомендує встановити мінімальні виплати інвалідам у розмірі не менше 481 грн. До цієї категорії також потрапили українці, які втратили годувальника: на одного непрацездатного буде припадати 481 грн., на двох — 577,2 грн., на трьох і більше — 721,5 грн. Наразі пенсія осіб зазначеної категорії становить лише 284 гривні (з урахуванням індексації).

Листи з минулого

Листи з минулого

Спеціалісти тернопільського обласного державного архіву завершили опрацьовувати унікальну іс­торичну кореспонденцію. Майже триста листів, датованих червнем далекого 1941 року, надійшли в архів із тернопільської військової комендатури, де їх випадково знайшли в одному з закапелків під час капітального ремонту. Це листи різними мовами до солдатів із різних куточків тодішнього Радянського Союзу, які служили в той час на Тернопільщині, та від них — до рідних та близьких (у той час така кореспонденція проходила через військову комендатуру).

Великій людині — велику машину

Великій людині — велику машину

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Леонід Стадник — найвища у світі людина — відтепер не їздитиме на підводі, вчора Президент України Віктор Ющенко вручив йому ключі від спеціально адаптованого під його 2 метри 55 сантиметрів автомобіля. Проблеми з «логістикою» змусили Леоніда звернутися до Президента з проханням подарувати йому авто, в яке б він міг уміститися.

Сім погод на тижні

Сім погод на тижні

Погода, яка зараз панує на переважній більшості території України, мало в кого асоціюється з диханням весни. Холодно, вітряно, мокро... Пориви вітру, які вчора фіксувалися в Криму та Приазов’ї (місцями до 23—28 метрів на секунду), цілком могли заподіяти шкоди населенню — обірвати дроти лінії електропередач, зірвати дахи тощо. Штормові пориви, які Гідрометцентр прогнозував на решті території (15—20 метрів за секунду), мали спричинити лише автоматичне відключення електроенергії. Сьогодні вітряна погода найбільше дошкулятиме мешканцям південних областей.

Репресовані вдруге

Репресовані вдруге

24 березня ввечері до приміщення Товариства політв’язнів та репресованих (вулиця Межигірська, 17/6) увірвалися з півтора десятка «бандитів», реконструює для «УМ» події дня Василь Овсієнко — політв’язень радянських часів та член Гельсінської групи з 1978 року. «В них, розумієте, зовсім інша культура, точніше, відсутність будь–якої культури. Що їм до тих політв’язнів, вони навіть їхніх імен ніколи не чули...» «Бандити» тицьнули членам Товариства якогось папірця (ба, навіть не дали його як слід роздивитись), з якого останні зрозуміли лише те, що їхнє приміщення, в якому вони знаходяться вже 15 років (і нещодавно продовжили термін оренди ще на «п’ятирічку»), продано іншій структурі.

Груші під Садовим

Груші під Садовим

Скоро депутати львівської міської ради можуть стати достойними конкурентами не лише братам Кличкам, а й Василю Вірастюку та Арнольду Шварценеггеру. У підвальних приміщеннях міської Ратуші для депутатів, мера Львова та решти його свити незабаром встановлять боксерські груші, штанги і тренажери для накачування біцепсів.

Всі статті рубрики