15 діб на роздуми

15 діб на роздуми

Як і прогнозувала «УМ», позавчора ввечері Віктор Ющенко видав указ про тимчасове відсторонення Леоніда Черновецького з однієї з його посад — глави Київської міської державної адміністрації. Столичний мер у своїй заяві просив про десять днів перепочинку від «наклепників», Президент же встановив інший термін — 15 днів. Саме стільки часу триватиме службове розслідування і працюватиме комісія, яка вивчить діяльність Черновецького і, слід думати, обвинувачення, висунуті мерові Кабміном. З учорашнього дня обов’язки глави КМДА виконує віце–мер Анатолій Голубченко.

...І підтримали «гарну людину»

...І підтримали «гарну людину»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Пишу з поваги до видання, яке читаю впродовж багатьох років і яке шанують мої колеги, друзі та однодумці. Це головна причина відгукнутися на публікацію в «Україні молодій» за 21 лютого 2008 року відкритого листа групи діячів української культури та мистецтва до Президента України В. Ющенка під назвою «Ще раз про наш (не наш) інформпростір». Але не єдина спонука. Сталося так, що в день опублікування цього листа в приміщенні Національної ради з телерадіомовлення відбувалося засідання Комітету Шевченківської премії, і я мав змогу побачити відразу кількох авторів послання до Президента. Вони сказали, що їх «попросили підписатися», щоб підтримати «гарну людину» (працівника апарату Національної ради Миколу Гриценка) і вибачилися за цей казус.
На мій погляд, ідеться не про казус, а про чітко сплановану провокацію. І редакція, і будь–хто з читачів можуть легко дослідити, хто підсунув для підписання шанованим людям текст із висновками, що не відповідають дійсності й уже спростовувалися у фахових виданнях (див., наприклад, «Телекритику» за 14 лютого 2008 р.). Але чи є в цьому потреба?

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Із «Мерса» на дрезину?

Із «Мерса» на дрезину?

На скандал, пов’язаний із занадто дорогим службовим «Мерседесом» міністра транспорту Йо­сипа Вінського, Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вчора спробувала відповісти журналістам жартом: «Ми зробимо усе, щоб Йосип Вінський їздив на дрезині. Він же міністр транспорту, так? Хай їздить. Тут немає ніяких проблем. Вважаю, що міністр Вінський — дуже скромна людина й ніколи не дозволить собі жодних зловживань».

Добре поГАЗдували?

Добре поГАЗдували?

Учора ввечері Президент Віктор Ющенко обговорив із Прем’єр–міністром Юлією Тимошенко та главою правління НАК «Нафтогаз України» Олегом Дубиною домовленості з Росією в газовій сфері, яких було досягнуто в Москві 12 березня.

Всі статті рубрики