Каховка назавжди

01.03.2008

Минулого року фестиваль «Таврійські ігри» вперше за свою 16–річну історію відбувався не в Каховці, а в Києві, на стадіоні «Олімпійський». Одним із головних пояснень такої зміни дислокації був той факт, що в цьому містечку Херсонської області катастрофічно не вистачає пристойних готелів. Відтак оргкомітету з величезними труднощами вдавалося розселити гостей і учасників фестивалю так, щоб усім було зручно. Але, провівши 16–й фестиваль у Києві, організатори вирішили більше не експериментувати і повернутися до Каховки.

За цей рік офіс «ТІ» був буквально «забомбардирований» листами з проханням повернути фестиваль на його історичну батьківщину. На сайті «Таврійських ігор» відбулося голосування щодо місця проведення фестивалю. Більше 60 відсотків з 22 тисяч респондентів цього опитування проголосували за Каховку. Президент фестивалю Микола Баграєв погодився з цією більшістю, визнавши, що атмосфера «Таврійських» у Києві та Каховці — це дві великі різниці. До того ж, незабаром «Олімпійський» закривають на реконструкцію — столиця готується до «Євро2012»...

Ще одна особливість цьогорічних «Ігор» — чистота жанру. Фестиваль відмовляється від супутних подій — пивних чемпіонатів, конкурсів краси тощо — і зосереджується лише на музиці. З 1 по 3 травня події в Каховці розгортатимуться на двох сценах. Так звана денна стане сценою молодих, на ній виступатимуть 15 виконавців та команд, які поки що не обтяжені ні особливими регаліями, ні шаленою популярністю. На вечірній сцені на честь 17–річчя виступить 17 великих артистів та гуртів. Кожен учасник презентує невеличний сольник і виступатиме щонайменше одну годину.