РАХУНКОВА ПАЛАТА

29.02.2008

9 мільярдів 400 мільйонів гривень

надійшло до держбюджету України протягом двох місяців поточного року від митниці, що на 4 відсотки перевищує запланований показник надходжень за січень. За лютий ця цифра становить 106%. Міністерство фінансів України також повідомляє, що станом на 22 лютого Державна митна служба забезпечила доходів до загального фонду держбюджету на 289 мільйонів гривень більше, ніж передбачено планом.

 

2,5 мільярда гривень

становить фінплан «Укрзалізниці», затверджений Кабінетом Міністрів України на поточний рік. За словами міністра транспорту та зв’язку України Йосипа Вінського, платежі відомства до держбюджету затверджені на позначці 9,5 мільярда гривень, а зростання валового доходу становитиме 28 відсотків. Міністр також зазначив, що у затвердженому фінплані закладено підвищення тарифів лише на вантажні перевезення. «Такого фінансового плану «Укрзалізниця» не мала з 1991 року», — додав він.

 

2 мільярди гривень

становить заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики за спожите з 1 жовтня минулого року блакитне паливо перед ДК «Газ України», а рівень розрахунків — усього 54 відсотка. Найгірше розраховуються у Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Запорізькій, Львівській, Сумській і Херсонській областях.

 

1 мільярд гривень

додатково закладено у проекті змін до держбюджету на фінансування армії. Про це повідомив Президент України Віктор Ющенко, перебуваючи з робочою поїздкою на Чернігівщині. За його словами, для того, щоб з 1 січня 2010 року перевести армію на контрактну основу, необхідно вже сьогодні переходити на програмне фінансування. «Армію слід забезпечити сучасним озброєнням, військовою технікою та боєприпасами. Контрактну армію необхідно починати формувати вже сьогодні», — наголосив глава держави.

 

55,2 мільйона абонентів

користувалися мобільним зв’язком в Україні протягом минулого року. Згідно з даними Держкомстату, порівняно з 2006 роком ця цифра зросла на 8,4 відсотка. Водночас російське дослідне агентство IKS–Consulting повідомляє, що «мобілками» минулого року користувалися 55,58 мільйона осіб, які мешкають в Україні. За цими даними, це на 13 відсотків більше, ніж у попередньому році.

 

1 мільйон 797 тисяч доларів

становлять надходження від кінопрокату за три тижні цього місяця. Це на 22 відсотки більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляє спеціалізований інтернет–сайт Box Office Mojo. Дослідники звертають увагу на те, що ситуація із надходженням коштів від прокату насправді не така вже й погана. Швидше причиною скандалів на ринку кіноіндустрії є те, що деякі власники кінотеатрів захопилися розвитком своїх мереж, переоцінивши фінансові можливості. Як відомо, деякі кінопрокатні компанії заявляли, що зазнають збитків через запровадження обов’язкового дублювання чи субтитрування українською мовою.

 

25 тисяч гривень

виплачуватиме держава за другу дитину при народженні двійні. Відповідну постанову прийняв Кабмін. У ній також передбачено, що за перше немовля батьки отримуватимуть 12 тисяч гривень, а за третє та наступні — 50 тисяч. Одразу після народження буде виплачено одноразову допомогу в сумі 4 800 гривень, другої — 4 840, та третьої — 5 тисяч гривень. Решта суми буде виплачуватися частинами щомісяця. Це ж стосуватиметься і батьків, які вирішили усиновити чи взяти дитину під опіку.

 

140 тварин

загинули в Київському зоопарку протягом минулого року, з яких 55 були цінними видами ссавців — мавпами. Решта 85 загиблих — переважно гризуни, рептилії та вужі. Основною причиною смерті вважається та обставина, що тварини належали до так званої «старої колекції».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>