РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.02.2008

57 мільярдів гривень

або 9 відсотків внутрішнього валового продукту становили обсяги іпотечного кредитування в Україні за минулий рік. Порівняно з 2006 роком темпи зростання іпотеки становили 110 відсотків.

7,88 мільярда доларів

становив приріст сукупного обсягу іноземного капіталу в економіку України минулого року, що на 67,1 відсотка більше, ніж у 2006 році. В цілому торік іноземні інвестори вклали в економіку нашої держави 8 мільярдів 710,6 мільйонів гривень, 632,9 мільйона з яких – інвестиції з країн СНД. Згідно з даними Держкомстату, у десятку основних країн–інвесторів, на яких припало 83% грошових вливань, увійшли Кіпр і Німеччина (майже по 6 мільярдів доларів), Нідерланди (2 мільярди 511,2 мільйона доларів), Австрія (2 мільярди 075,2 мільйона доларів), Велика Британія (1 мільярд 968,8 мільйона доларів), Росія (1мільярд 462,2 мільйона доларів), США (1 мільярд 436,8 мільйона) тощо. Загальний обсяг інвестицій станом на 1 січня 2008 року становить 196,1 мільярда доларів.

4,1 мільярда доларів

становило сальдо зовнішньої торгівлі послугами в Україні за минулий рік. За даними Держкомстату, експорт послуг склав 8 мільярдів 989,2 мільйона доларів, що на 19,8 відсотка більше, аніж у 2006 році. Водночас імпорт послуг зріс на 31,2% і становив 4 мільярди 878,3 мільйона умовних одиниць.

120 мільйонів доларів

заплатив канадський мільярдер Джим Петтісон за права на видавництво «Книги рекордів Гіннеса». Окрім нього, за можливість бути видавцем змагалися ще три претенденти. Вперше книгу, у якій записані найбільш яскраві досягнення людства, було видано у далекому 1955 році. Сьогодні видання виходить у 100 країнах світу 37 мовами.

1 мільйон гривень

передбачила у бюджеті на цей рік на розвиток російської мови і культури міська влада Севастополя. Наповнення заходів програми депутати міськради планують затвердити на сесії у березні. Головна увага буде зосереджена на розвитку російської мови у сфері освіти та культури. Торік влада міста виділила на аналогічні заходи 1 мільйон 360 тисяч гривень. На 2008 рік програма соціального та економічного розвитку передбачає фінансування 48 програм.

497 тисяч українців

заставили власне майно для отримання позик у 2007 році. Понад 229 тисяч громадян взяли позики за договорами, що підкріплюються майном або коштовностями. Ще понад 267 тисяч кредитів банки надали під заставу землі, виробничих і житлових будівель, а також споруд. Лідером за кількістю взятих позик є столиця – 15%. Також у першу трійку увійшли Донецька та Дніпропетровська області. Найменше живуть у борг на Волині і Тернопільщині.

130 тисяч гривень

повернуть населенню Дніпродзержинська за незадовільне теплопостачання комунальні підприємства «Дніпродзержинськтепломережа» і «Теплосервіс». Найбільш масово мешканці скаржилися на незадовільне опалення квартир, причиною чого є несправні внутрішньобудинкові транзитні мережі теплопостачання. Водночас заборгованість населення міста за послуги теплопостачання з урахуванням боргів минулих років становить 102 мільйони гривень.

49,7 відсотка українців

виступають проти відновлення ядерного статусу України. Про це свідчать результати дослідження Київського інституту проблем управління імені Горшеніна. Натомість 31,2% вважають, що наша держава мала б увійти до касти наймогутніших країн планети. Водночас 46 відсотків громадян переконані, що керівництво України вчинило правильно, відмовившись від ядерної зброї. Не погоджуються з подіями п’ятнадцятирічної давнини 36,3%. Ще 16,4% респондентів було важко відповісти.

37,4 відсотка українців

вважають, що наша армія не спроможна захистити територіальну цілісність у випадку військової агресії з боку інших держав. Згідно з дослідженнями Київського інституту проблем управління імені Горшеніна, впевнені у боєготовності української армії всього 5,6% респондентів. Ще майже 25 відсотків вважають, що у випадку зазіхання на наш суверенітет Збройні сили України таки зможуть дати відбій загарбникам. Сумніваються у цьому 37,4 відсотка. 19% – узагалі розчарувалися в армії і не вірять у її спроможність воювати, а ще 13,4% було важко відповісти.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>