А проведіть тендер ще й на Раду

15.02.2008
А проведіть тендер ще й на Раду

(УНІАН.)

Цього тижня Верховної Ради знову не буде. Вчора народні депутати зібралися у парламенті, але навіть найпильніші математики не могли налічити в залі бодай 200 нардепів. Знову блокада, знову повітряні кульки «НАТО — ні!».

Спікер Арсеній Яценюк навіть не відкрив засідання. За це він отримав словесного прочухана навіть від колег по коаліції. «Він як Голова ВР повинен був безпосередньо виконувати свої обов’язки, — відзначив «нашоукраїнець–самооборонець» Тарас Стецьків, — тобто кожного ранку о 10–й годині він повинен хоча б намагатися зайти в сесійну залу і зробити спробу відкрити сесійне засідання». Стецьків вважає, що поведінка Яценюка «робить ситуацію незрозумілою».

Депутати знову намагалися знайти порозуміння. Арсеній Яценюк навіть відклав зустріч із членами На­ціональ­ної ради з питань телебачення і радіомовлення. Проте ранкові консультації не були успішними - як даремними були й тривалі переговори спікера з Партією регіонів напередодні вночі. Відтак ближче до обіду із сесійної зали розійшлися майже всі нардепи. Вчора лідери парламентських сил також мали зустрітися з Президентом. Однак станом на 16:00 ця зустріч не почалася, і вона не значилася у президентському розпорядку дня.

Уже цитований Тарас Стецьків переконаний, що наступне засідання парламенту відбудеться щонайшвидше у вівторок.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Не менша інтрига крутилася поза парламентом. Фракція Блоку Юлії Тимошенко розповсюдила копію листа першого заступника глави секретаріату Президента Олександра Шлапака, в якому він відзначає згоду Банкової зі скандальним законопроектом про державні закупівлі, прийнятим цього тижня в першому читанні. У такий спосіб БЮТ відреагував на звинувачення глави СП Віктора Балоги у співпраці з «регіоналами» (як писала «УМ», законопроект підтримали БЮТ, ПР і КПУ).

Учора Балога відкликав документ із позитивною резолюцією свого заступника. «Цей лист не був погоджений із главою держави і не представляє офіційної позиції секретаріату», — сказав Балога.