Ненависть на могилах

Ненависть на могилах

Нині саме кладовище, де вціліли лише декілька гранітних надгробків, а майже від 250 залишились тільки друзки, охороняють працівники Нижньогірського райвідділу міліції. Саме туди минулої неділі надійшло повідомлення від місцевого жителя про інцидент на діючому кримськотатарському кладовищі поблизу села Уварівка. У той же день правоохоронці порушили кримінальну справу за ознаками статті 297 КК України (наруга над могилами). Вони також звернулися до громадян із проханням надати будь–яку інформацію про інцидент. Міліція припускає, що злочинці орудували спеціальними важкими інструментами на кшталт кувалди.

Комерційне коливання наведення

Комерційне коливання наведення

Принаймні у тому, що ЧФ РФ порушує угоду про статус та умови перебування флоту на території України, здаючи в оренду комерційним структурам вітчизняні радіочастоти, впевнений перший командувач Військово–Морських сил України, віце–адмірал Борис Кожин. «Радіочастоти, які діють на території України, є власністю Української держави, а для військових потреб російського флоту на орендованій ним території лише тимчасово надаються визначені частоти», — наголосив Кожин, повідомляє УНІАН.

Смерть як «збіг обставин»

Смерть як «збіг обставин»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У неділю в роті забезпечення окремого батальйону Військової служби правопорядку у Збройних силах, що дислокується в Києві, після удару в груди помер солдат строкової служби, уродженець Вінницької області Андріан Поперечний. Трагедія сталася о 16.40 під час шикування. Андріан Поперечний втратив свідомість і впав. А вже через двадцять хвилин помер у кареті швидкої допомоги від рефлекторної зупинки серця.

Народжені в безпеці

Народжені в безпеці

Увійти до будь–якого з семи муніципальних пологових будинків Одеси відтепер можна буде лише за наявності спеціальної перепустки, яку адміністрація установи видаватиме після пред’явлення паспорта родичам і близьким людям за узгодженням з породіллею. Найняти охоронців за рахунок вільних вакансій молодшого медперсоналу вирішило управління охорони здоров’я міськради, повідомила на зустрічі з журналістами його начальник Олена Якименко. Так вона прокоментувала вжиті місцевою владою заходи після викрадення новонародженого з пологового будинку №1. За її словами, керівникам пологових будинків також рекомендовано не пропускати до однієї палати породіль більше двох відвідувачів одночасно.

Була у Шевченка хата льодяна...

Була у Шевченка хата льодяна...

Міська влада подарувала городянам близько 50 льодових фігур. Містечко крижаних скульптур у рамках I фестивалю «Крижталь», який, до слова, обіцяють зробити щорічним, розмістили в Центральному дитячому парку. Окрім білосніжних русалок, лебедів, пінгвінів, зайчиків, тут і Снігова Королева, Ілля Муромець, Вінні Пух, п’ятачок та інші казкові герої. А ще в дитячому парку можна побачити крижаний рояль, таке ж крісло і навіть льодову хату Тараса Шевченка. Все це виготовлено зі штучного льоду, який не тане при температурі до + 7°С. Кожну скульптуру вночі підсвічують ліхтарі, тому біля казкових фігур батьки охоче фотографують своїх чад навіть у сутінках. А від крижаної гірки малечу не можна відтягти.

Хрущі над містом загудуть...

Хрущі над містом загудуть...

Культурологічна фундація «Цинаміновий хрущ», дислокована в обласному центрі Прикарпаття, звернулася до мера Івано–Франківська Віктора Анушкевичуса з проханням виділити місце для встановлення першого у світі пам’ятника хрущу. Ініціатори проекту, на відміну від працівників станції захисту рослин, котрі вважають жука родини пластинчатовусих шкідником, називають його одним із символів України, цитуючи Шевченкове «Хрущі над вишнями гудуть».

Хресною ходою — з–під Оренбурга

Хресною ходою — з–під Оренбурга

Учора, у День трьох святих, до столичної Десятинної церкви Різдва пресвятої Богородиці хресною ходою було доставлено Державинську ікону Спасителя, що кровоточить. Ікона прибула до каплички, яку Московський патріархат встановив на фундаменті зруйнованої Батиєм Десятинної церкви, в супроводі її власниці — Антоніни Єфімової. Ця жінка — мешканка села Державино Бузулуцького району Оренбурзької області, що в Росії.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Тираспольські стоки

Тираспольські стоки

Дії влади самопроголошеної республіки Придністров’я щодо України можна назвати хуліганськими. Дванадцять годин, за розпорядженням тамтешньої адміністрації, нібито через «необхідність проведення невідкладних ремонтних робіт», у Дністер зливалася каналізація. Уже вчора, за розрахунками спеціалістів–екологів, довжелезна брудна пляма в низинній течії Дністра могла досягнути Біляївської водозабірної станції. А єдине, що можуть зробити для споживачів річкової води спеціалісти одеського «Інфоксводоканалу», — збільшити дозу хлорування води, яку нагнітають компресори по водопровідній мережі до тисяч житлових будинків.

Всі статті рубрики