НОВИНИ ПЛЮС

12.02.2008

«Владна трійка» поговорила про візит Президента до Росії

На черговій щотижневій зустрічі Президента з Головою Верховної Ради та Прем’єр–міністром основними темами обговорення стали питання візиту Віктора Ющенка до Російської Федерації, запланованого на 12–13 лютого, та виконання домовленостей попереднього протоколу зустрічі перших осіб держави. Як повідомляє прес–служба глави держави, аналіз стану виконання рішень попереднього протоколу аналогічної зустрічі свідчить про те, що, відповідно до них, Кабмін на своєму засіданні 6 лютого зняв із розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо питань приватизації». Водночас, зазначається у повідомленні прес–служби, не надійшла інформація щодо відкликання фракціями демократичної коаліції проекту постанови ВР «Про призначення членів наглядових рад ВАТ «Державний ощадний банк України» та Державного експортно–імпортного банку України «Укрексімбанк».

Як наголосив Ющенко, важливим питанням порядку денного під час переговорів президентів України та Росії стануть взаємовідносини у газовій сфері.

«Регіональна» «блокада» триватиме?

Швидше за все, Президент сьогодні не прийде в парламент виголошувати своє послання до Верховної Ради. Таку думку висловив учора по завершенні погоджувальної ради Голова ВР Арсеній Яценюк. Адже принципової згоди щодо розблокування парламентської президії на цьому засіданні досягнуто так і не було. Як повідомляє прес–служба ВР, між учасниками погоджувальної ради відбулася дискусія навколо питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО, у ході якої Яценюк запропонував компромісний варіант розв’язання цієї проблеми: якщо під час квітневого саміту НАТО у Бухаресті прозвучить пропозиція про приєднання України до ПДЧ, то перед прийняттям відповідного рішення Кабінету Міністрів парламент може ухвалити рішення щодо референдуму з цього питання. Так ВР могла б конструктивно попрацювати кілька місяців. Однак, як згодом повідомила журналістам «регіоналка» Ганна Герман, фракція ПР цю пропозицію спікера не підтримує.

Учора на 19–ту годину була запланована чергова нарада лідерів фракцій із Головою ВР.

Глас народу — проти блокування роботи ВР і за Юлю

Близько двох третин українських громадян не схвалюють блокування роботи Верховної Ради Партією регіонів. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного з 25 січня по 2 лютого (опитано 2000 осіб у віці від 18 років в усіх областях України) Центром «Фонд общественное мнение — Украина». Відповідно до результатів опитування, 65,9% респондентів не схвалюють блокування роботи парламенту опозицією, 18,7% ставляться до таких дій схвально. 15,4% опитаних із відповіддю на це запитання не визначилися.

* * *

З відповідей на інше запитання цього самого дослідження випливає, що більше половини населення України — 52,7% — схвалюють дії Юлії Тимошенко на посту Прем’єр–міністра України. Не довіряють Тимошенко 33,6% респондентів, не визначилися — 13,8%. Високий рейтинг недовіри має лідер Партії регіонів Віктор Янукович — 32,3%.