НОВИНИ ПЛЮС

08.02.2008

Україна — НАТО

Учора у Вільнюсі на рівні міністрів оборони відбулося засідання комісії Україна–НАТО. Представники оборонних відомств країн Північноатлантичного альянсу мали на меті познайомитися з пріоритетами нового українського уряду щодо двосторонньої співпраці, повідомляє «Німецька хвиля». Зустріч була неформальною. Учасники обговорили стан підготовки до квітневого саміту НАТО у Бухаресті, а також ближче познайомилися зі своїм колегою з України Юрієм Єхануровим. Це його перша зустріч з представниками НАТО на посаді міністра оборони. Пан Єхануров розповів про поступ у реформуванні української армії та серйозність намірів України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО.

Тимошенко на ОПЗ

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вчора відвідала Одесу з робочим візитом (вчасно прилетіти до південного обласного центру їй завадив туман). На зустрічі із трудовим колективом і профспілками Одеського припортового заводу в місті Південне Тимошенко повідомила, що відклала підписання затверджених Кабінетом Міністрів умов конкурсу із продажу 99,57% дер­жавного пакета акцій ОПЗ до зустрічі з колективом підприємства. Як повідомляє агенція «Українські новини», глава уряду зазначила, що умови приватизації ОПЗ, підготовлені Кабміном, передбачають системну модернізацію й реконструкцію заводу, підвищення зарплат і пенсій працівникам заводу, вирішення екологічних питань і відповідальність інвестора у разі невиконання угоди. Тимошенко підкреслила, що для того, щоб ОПЗ був конкурентоспроможним, йому необхідно залучити великі інвестиції, а до приватизації підприємства проявляють інтерес потужні європейські корпорації.

Відділ кадрів

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко призначила своїм радником Олександра Задорожнього. Відповідне розпорядження опубліковано на сайті Кабміну.

Задорожній є завідувачем кафедри Між­народ­ного права в Інституті міжнародних відносин при Київському національному університеті ім. Шевченка. Він був народним депутатом від блоку «За ЄдУ!» та постійним представником Президента Леоніда Кучми у Верховній Раді IV скликання.

Також Тимошенко призначила своїм радником на громадських засадах політтехнолога Олега Медвєдєва, який працював у виборчих штабах Віктора Ющенка на президентських виборах, і БЮТ — на парламентських. Ще одним радником на громадських засадах став Олександр Рябека, народний депутат від БЮТ.

Імперативний мандат у Київраді

Київська міська територіальна виборча комісія перенесла на 11 лютого розгляд питання про реєстрацію 15 депутатів Київської міськради від Блоку Юлії Тимошенко замість депутатів, позбавлених повноважень. Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на голову тервиборчкому Галину Білик.

За словами юриста БЮТ Володимира Пилипенка, сумніви тервиборчкому викликало рішення ради блоку від 2 червня про позбавлення повноважень 15 депутатів Київради, обраних за списками БЮТ, що всупереч політиці блоку увійшли до складу промерської більшості. Тервиборчком засумнівався, який орган БЮТ є вищим керівним — з’їзд блоку чи рада блоку.

Нагадаємо, цього тижня отримано всі належні судові рішення, аби БЮТ нарешті мав змогу якісно оновити своє представництво в Київраді й позбавити «зрадників» мандатів.