Знай, депутате, свою кнопку!

08.02.2008

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк сподівається, що до вересня у парламенті буде вдосконалено електронну систему «Рада», аби вона розпізнавала голосуючого. Про це Яценюк заявив на зустрічі з директором Інституту проблем математичних машин і систем НАНУ Анатолієм Морозовим — розробником системи «Рада–3», що нині має на озброєнні ВР і спричинила чималий скандал при «зіпсованому» голосуванні за Прем’єр–міністра Тимошенко.

Науковець повідомив, що в інституті розробляється технологія, яка дозволить розпізнавати депутатів за серцевим ритмом, повідомляють «Українські новини». Спікер же акцентував увагу на тому, що треба розробити нову систему в найкоротший термін, іще й при невисокій собівартості. Яценюк запропонував модернізувати «Раду–3», доповнивши її сенсорними датчиками, котрі якраз і дозволять розпізнавати особистість депутата. Мета — не дозволити депутатам голосувати за інших, пояснив Яценюк. А це, треба визнати, серйозна «бомба» проти 227 голосів коаліції «НУНС» і БЮТ.

Що ж до політичних заяв, то Арсеній Яценюк висловив упевненість, що й надалі залишатиметься на своїй посаді. «Я ставлю під сумнів можливість відставки Голови Верховної Ради в сьогоднішній ситуації, — сказав Яценюк. — Це правильно. Я пропоную їм (опозиціонерам) скоріше — і чим скоріше, тим краще — внести проект постанови про відставку Голови Верховної Ради. І хочу подивитися, як він набере 226 голосів».