Отруйна правда

05.02.2008

Українська Генеральна прокуратура незадоволена відповіддю російських колег на запит у справі про отруєння Віктора Ющенка, тому направила їм повторне клопотання. «У Росії на рівні виконавців досить поверхово підійшли до виконання нашого доручення. Нами чітко зафіксовано наявність у них, у Санкт–Петербурзі, потрібної нам формули діоксину, — розповів у інтерв’ю газеті «Коммєрсант–Україна» заступник Генпрокурора Микола Голомша. — Ми знаємо ділові стосунки виробника, де він виготовлявся, в яких точках, у тому числі в Україні». Тому, пояснив Голомша, українське відомство звернулося до росіян із проханням «загострити увагу на цьому».

Голомша додав, що слідству точно відомі місця та умови виготовлення діоксину. «Але коментувати цю тему недоцільно, — наголосив заступник Генпрокурора. — Якщо ми зараз розкажемо про те, що знаємо, це прочитає той, хто чекає інформації, той, хто за нами стежить. Нехай для цієї людини буде загадкою, на якій стадії зараз перебуває розслідування. Якщо я прокоментую наше просування, то поставлю під удар і результати, і самих людей». При цьому Голомша підкреслив, що «все має початок і кінець — розв’язка буде».

Голомша також висловив жаль із того приводу, що при розслідуванні цієї справи було втрачено багато часу. «Три роки група фактично бездіяла, і справа розслідувалася неорганізовано, не вживалися належні заходи», — поскаржився Микола Голомша.