Енергійніше з енергетикою!

02.02.2008
Енергійніше з енергетикою!

Віктор Ющенко вимагає негайних заходів щодо ядерної безпеки. (Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА.)

Президент Віктор Ющенко наполягає на ухваленні збалансованого фінансового плану НАК «Нафтогаз України» на цей рік. «РНБО не завершить своє засідання, поки не ухвалить рішення, що «Нафтогаз України» повинен мати збалансований баланс своєї діяльності», — заявив Ющенко, відкриваючи вчорашню Раду нацбезпеки. Її засідання, на відміну від попереднього, 18 січня, обійшлося без бійок. І з меншою кількістю присутніх, адже «губернатори», згідно з указом Президента, виведені зі складу РНБО.

Як повідомляє УНІАН, Президент зауважив, що «кожен уряд залишає «Нафтогазу» мільярдні борги за соціальну цінову політику». «Будь–який уряд може проводити будь–яку політику, але «Нафтогаз України» не повинен бути пенсійним або субсидійним фондом», — поставив вимогу Ющенко.

Глава держави також висловив тривогу з приводу безпеки діючих енергоблоків атомних електростанцій. Він констатував «поверхове відношення в деяких випадках до безпеки з боку всіх ланок системи управління і контролю за ядерною безпекою на АЕС». «Я схилятиму РНБО сьогодні до того, що ситуація вимагає невідкладних заходів із відновлення компетентного керівництва органів регулювання ядерної безпеки», — зауважив Президент.

Крім того, Президент відзначив низький рівень інкасації податкових платежів Державною податковою адміністрацією та Митною службою за 2007 рік. За його словами, торік бюджет недоодержав багато мільярдів гривень. І розкритикував податкову за «системні прорахунки зі стягнення ПДВ».