РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.02.2008

77 мільйонів гривень

виділив Донецьк на будівництво метро. Ще 17 мільйонів планується спрямувати на відселення жителів, чиї будинки потрапляють у зону будівництва донецького метрополітену. Крім того, передбачається, що на будівництво підземки буде отримано 290 мільйонів гривень із державного бюджету.

50 мільйонів гривень

виділив Мінфін Ощадбанку для компенсації через «Укрпошту» знецінених вкладів. Як повідомляє прес–служба Мінфіну, ці гроші було виділено 29 січня. Тож у найближчі дні адресати отримають їх готівкою. Загалом у січні Ощадбанку було виділено 396 мільйонів доларів для компенсації знецінених вкладів.

17,5 мільйона тонн

зерна буде зібрано в Україні цього року. Такі попередні прогнози дають експерти «Агентства ААА». На думку експертів, прямий вплив на урожай матимуть погодні умови в лютому. «Через різке похолодання на початку січня і відсутність сніжного покрову, в цілому по Україні постраждало, але не пропало близько 5% озимої пшениці. Навіть якщо з обороту будуть виключені ці площі, Україна зможе зібрати не менше 17,5 млн. тонн зерна пшениці, що на 30,5% більше врожаю 2007 року», — зазначають фахівці.

2,3 мільйона людей

щороку в світі стають жертвами алкоголю. Такі дані оприлюднила Всесвітня організація охорони здоров’я. Експерти ВООЗ вважають, що зловживання алкоголем підриває здоров’я населення і є однією з основних причин передчасної смертності й інвалідності людей у багатьох країнах світу. Тому делегати сесії ВООЗ ухвалили резолюцію з закликом на міжнародному рівні узгодити стратегію, спрямовану на боротьбу зі зловживанням спиртним.

106 засуджених

помилував Президент України в січні. Із них 79 засудженим основну міру покарання скорочено, 27 засуджених від подальшого відбування основної або додаткових мір покарання звільнено. Серед помилуваних осіб 34 жінки і 72 чоловіки. Із них — 8 осіб похилого віку, 3 інваліди, 3 учасники війни, 2 учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, 10 багатодітних. Це перший Указ про помилування, підписаний Президентом України у 2008 році.

64 відсотки українців

готові взяти участь у референдумі щодо членства України в НАТО, навіть якщо він проводитиметься найближчої неділі. З них проголосували б за вступ (однозначно чи ймовірно) 32%, проти висловилися б 53%. Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» та фірмою «Юкрейніан соціолоджі сервіс».

37 відсотків

опитаних киян вважають маршрутки найнебезпечнішим видом громадського транспорту. Тоді як автобуси небезпечними вважають 16 відсотків киян, тролейбуси — 8%, а трамваї — усього 1%. Такі дані соціологічного опитування оприлюднила громадська організація «Стрітрейсінг». Опитування стосувалося винятково наземних видів транспорту. Слід додати, що за останнє десятиліття з вулиць Києва зникла чи не половина трамвайних маршрутів, хоча саме цей транспорт кияни вважають найбезпечнішим.

30 людей

потонули з початку року на водоймах країни. Як свідчать оперативні дані прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, з них восьмеро — діти. Водночас 32 людей під час надзвичайних ситуацій на водоймах були врятовані.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>