Уряд для пенсіонера — друг, товариш і брат

Уряд для пенсіонера — друг, товариш і брат

Літні українці та українки можуть починати тішитися — влада не забула про обіцянки та готова збільшувати їхні пенсії. На вчорашньому засіданні Кабміну міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова радісно повідомила: бюджет Пенсійного фонду становитиме понад 140 мільярдів гривень (уряд Януковича торік затвердив 90 мільярдів гривень. — Авт.). Причому майже четверта частина суми — це гроші з державного бюджету. За підрахунками міністра, таке «напування грішми» дозволить без зайвих проблем збільшити пенсії на 35 відсотків.

Українська сила духу

Українська сила духу

«Я завжди думав про те, що слід мати групу бодай із шести чоловік, щоб зняти фільм. Але коли мені виповнилося 60, зрозумів, що можу фільм творити сам — як письменник книжку. Зараз я продюсер, автор сценарію, режисер, оператор, маю студію «Заповіт», сам танцюю, сам співаю. На жаль, поки що і сам дивлюся», — каже відомий режисер–документаліст Михайло Ткачук. Його документальний цикл «Загадка Норильського повстання» Спілка кінематографістів висунула на здобуття Шевченківської премії.

Залізо стомилося, люди — теж

Залізо стомилося, люди — теж

Уже до жовтня цього року на 275–й арт­базі під Новобогданівкою не залишиться жодного боєприпасу. Про це під час поїздки на базу повідомив міністр МНС Володимир Шандра. До кінця квітня МНС запланувало вилучити з території артилерійської бази всі вибухонебезпечні боєприпаси. Такий поспіх міністр пояснив тим, що у травні почнеться спека, тож розкидані вибухами на технічній території бази снаряди нагріватимуться до температури 50—70 градусів. А це може призвести до нових вибухів. Наразі піротехніки щодня знешкоджують, у середньому, від 20 до 40 тонн боєприпасів. За приблизними оцінками, залишилося підірвати ще близько 8,2 тисячі тонн боєприпасів.

Селяни хочуть самосуду

Селяни хочуть самосуду

Раніше засудженого 27–річного чоловіка правоохоронці підозрюють щонайменше в п’яти навмисних убивствах. Щоправда, слідство поки що довело тільки три — 7–річної дівчинки, 13–річного хлопчика та 55–річної жінки. Перше з них датується ще 2002 роком. Його обставини тоді приголомшили мешканців Нікопольщини. Троє дівчаток поверталися з пляжу додому, коли шлях їм перегородив незнайомий молодик, запропонувавши покупатися ще. На таку пропозицію погодилася тільки одна. Після цього дівчинку ніхто більше не бачив, незважаючи на те, що на її пошуки були кинуті значні сили. І хоч тіло нещасної не знайдено дотепер, як розповів начальник Нікопольського міськвідділу міліції Андрій Фадєєв, затриманий в убивстві вже зізнався. Він утопив дитину у прибережній зоні. Якогось вантажу при цьому не прив’язував, заплутавши тіло у водоростях.

Залізниця ховає своїх

Залізниця ховає своїх

Трагедія, яка сталася у ніч із суботи на неділю на Рівненщині, коли п’ятеро хлопців і дівчина потрапили під колеса пасажирського потяга, є нещасним випадком, заявив на прес–конференції директор «Укрзалізниці» Василь Мельничук. За його словами, розслідування триває, і попередній висновок МВС та прокуратури такий: в інциденті немає вини машиніста фатального потяга №43, передає УНІАН. «Машиніст зробив усе можливе», — сказав пан Мельничук.

«Перед­екзаменаційна» ніч

«Перед­екзаменаційна» ніч

Позавчора вранці в одній з кімнат гуртожитку №1 Полтавського національного технічного університету було виявлено бездиханне тіло двадцятирічного студента цього вузу. Він помер від отруєння чадним газом. Фахівці–вогнеборці констатували факт «довгограючої» нічної пожежі у згаданій кімнаті: на ліжку жертви фактично зотліли матрац і постільна білизна...

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Сфальшоване «вбивство»

Сфальшоване «вбивство»

Декілька останніх днів Миколаїв жив у шоці: до міліціонерів потрапив відео­запис, зроблений за допомогою мобільного телефону, на якому підлітки жорстоко лупцювали дівчинку. Після тривалого побиття нелюди кинули на неї бетонну брилу, що дало підстави говорити про смерть дитини. Новина миттєво облетіла шкільні заклади Миколаєва, а правоохоронці почали перевіряти вилучене відео.

Всі статті рубрики