Хроніки соборності

Хроніки соборності

Полотнище площею 150 квадратних метрів, на якому в 1700 образах і особах зображена історія нашої держави, виставлене у столичному Українському домі. Відкрив експозицію ще вчора у другій половині дня глава держави, якому автор виділив на своєму творінні чималий шмат місця. Сам Роман Бончук не приховує, що вчорашнє відкриття експозиції випало на 22 січня невипадково. Творіння своїх рук він присвятив саме Дню соборності України і сподівається, що подивитися на нього завітають і прототипи зображених образів.

Уколотись не бажаєте?

Уколотись не бажаєте?

Спалах пташиного грипу на кримській птахофермі подолано, але лікарі, ветеринари, рятувальники та санепідеміологи поки не збираються залишати півострів. Як розповів на зустрічі з журналістами міністр охорони здоров’я Василь Князевич, зараз у межах три– та десятикілометрової зон навколо осередку інфекції працюють бригади медиків, які здійснюють подвірні обходи в населених пунктах і вивчають стан здоров’я кожного жителя. Фахівці видають людям імуностимулюючі засоби (для зміцнення організму) і роблять щеплення проти звичайного грипу (щоб не допустити одночасного зараження вірусами людського та пташиного грипу).

Щоб не в шахту, йдіть за парту

Щоб не в шахту, йдіть за парту

Окрім дітей 101 загиблого гірника, вступити до вузу на безоплатну форму навчання матимуть можливість і діти п’яти рятувальників, які загинули при спробі витягти гірників з–під землі. Персональні листи з відповідною пропозицією членам сімей загиблих та постраждалих шахтарів надіслав міністр освіти та науки Іван Вакарчук.

При Давосі не до Альп

При Давосі не до Альп

Матір та її п’ятеро неповнолітніх чад зняли з гірських Альп рятувальники «країни банків». Еменесники побачили людей з гелікоптера, коли ті намагалися нелегально потрапити до Швейцарії в районі кантону Тессін. Усіх їх шпиталізували. Мати з однією дитиною наразі перебувають у дитячій лікарні Цюриха. Ще четверо неповнолітніх поклали до шпиталю міста Лугано, повідомляє прес–служба Міністерства закордонних справ України.

Поляки борються за права своїх митників

Поляки борються за права своїх митників

Минулого тижня на українсько–польському кордоні виникла ще одна гаряча точка — на автопереході Ягодин—Дорогуськ. Рух транспорту через кордон припинився ще 17 січня — підступи до митного переходу заблокували польські водії вантажівок. Уночі вони пропустили лише рейсові автобуси і транспорт із дітьми. За кілька днів тут вишикувалася багатокілометрова черга. Причина НП — польські водії вимагали зустрічі з міністром фінансів Польщі, аби вирішити питання про збільшення кількості працюючих на автопереході митників. Із 10 чоловік на зміні інколи працює лише 5, що створює значні незручності для перевізників.

Екологічна катастрофа

Екологічна катастрофа

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кандидат біологічних наук, науковий співробітник Інституту зоології ім. І. І. Шмальгаузена НАН України Сергій Таращук зробив вагомий внесок у формування громадського природоохоронного руху. Кілька років він головував у Громадській Раді при Міністерстві охорони навколишнього природного середовища, понад 10 років він очолював Національний екологічний центр України.

Права від Лукавого

Права від Лукавого

Державтоінспекція продовжує жорсткий для водіїв місячник безпеки дорожнього руху. Як повідомляє прес–служба Департаменту ДАІ МВС, наразі інспекторами зафіксовано вже близько 350 тисяч порушень ПДР, з яких майже 70 тисяч стали причиною ДТП. За два тижні відпрацювання «сержанти Петренки» спіймали близько 15 тисяч водіїв, що керували авто «під мухою». Суди вже встигли розглянути переважну більшість складених за цими фактами адмінпротоколів, відтак, попрощавшись з водійськими правами, пішоходами стали аж 11 тисяч осіб! Ще майже 24 водії–порушники відбулися штрафами.

Мажор мусить відповісти

Мажор мусить відповісти

Понад 160 підписів зібрала на Куликовому полі ініціативна група городян, переважно людей 18—35 років, під зверненням до керівництва країни, закликаючи «узяти під контроль хід розслідування причин і обставин найбільшої автоаварії на вулиці Вільямса, унаслідок якої у ніч з 11 на 12 січня загинув 28–річний Володимир Рошко і четверо осіб отримали травми».

Україна має оберіг

Україна має оберіг

Останні стібки на дев’ятиметровому Рушнику національної єдності поставили учора в Києві. До Національного заповідника «Софія Київська», де завершували творити український оберіг, у понеділок прийшла і дружина Президента Катерина Ющенко. Вона також взяла в руки голку, щоб помережити гігантське полотно гладдю. А вчора зранку до вишивання долучилася і Уповноважена з прав людини Ніна Карпачова. Незадовго потому вже готовий рушник було презентовано в «Українському домі» Президенту України Віктору Ющенку. Загалом у роботі над ним, як повідомила «УМ» автор ідеї створення рушника і заступник голови оргкомітету акції Тамара Степаненко, взяли участь близько 1100 вишивальниць.

Всі статті рубрики