Пам’яті трьохсот

Пам’яті трьохсот

Представники чернігівських представництв Української студентської спілки, Організованого національного руху — Українська альтернатива, ОУН та інших патріотичних організацій учора провели акцію із символічного перейменування вулиці ім. Петра Войкова на вулицю Героїв Крут. Акцію приурочили до Дня пам’яті Героїв Крут та 90–річчя з дня смерті Миколи Лебедя, 18–річного українського патріота, учасника бою під Крутами. Він, за деякими даними, помер від отриманих там поранень на руках у матері і похований на старому цвинтарі, який розташований саме на вулиці Войкова.

Хід конем у вічність

Хід конем у вічність

Боббі Фішер помер у четвер у шпиталі Рейк’явіка. Йому було 64 роки. Причину смерті шахіста, який відмовився від американського громадянства і майже три останні роки мешкав у Ісландії, не повідомляють.

Танки проростуть травою

Танки проростуть травою

Україна, яка виборола право приймати у себе Євро–2012, мусить дещо інтенсивніше готуватись до проведення чемпіонату. У цьому питанні Прем’єр і Президент демонструють зворушливу одностайність, наввипередки роблячи відповідні заяви. Власне, Віктор Ющенко пішов далі заяв, поставивши перед міським головою Києва конкретне завдання: до старту визначної спортивної події побудувати іще один стадіон.

Жити є де

Жити є де

Найперше, Віктор Бондар розповів про забезпечення компенсаціями сімей, які постраждали внаслідок вибуху газу в житловому будинку в жовтні 2007 року. «Усі його мешканці вже отримали кошти на придбання нового житла — практично кожній родині виділено по 800 тисяч гривень, а жителям злощасного під’їзду №3, який було зруйновано вщент, — по 1,5 мільйона. Загалом, сума складає 150 мільйонів гривень, 110 з яких було виділено з державного та міського бюджетів», — зазначив голова ОДА учора під час прес–конференції в Києві.

Цьомчики, Трударі, Кришкарі і всі–всі–всі

Цьомчики, Трударі, Кришкарі і всі–всі–всі

Заходиш у клуб «Дежавю», показуєш запрошення на вечірку, і раптом кажуть: «Порушення дрес–коду» — і одягають на тебе червоний фартух або червону безрукавку з такими дещо голлівудськими написами «Чарівна Фабрика». «Кока–Кола» презентує однойменну маркетингову програму, тому в фартухи з безрукавками одягають і Володимира Кличка, і Марію Бурмаку, і Олександра Пономарьова, й Ігоря Пелиха, Ірину Геращенко, Олену Фроляк, Сергія Бубку, — всіх гостей без винятку.

«Свої хлопці» — купатися, «свої дівчата» — хреститися

«Свої хлопці» — купатися, «свої дівчата» — хреститися

На Водохреще політики, за традицією, запровадженою Віктором Ющенком, прийматимуть купіль. Сьогодні вранці в ополонку в Пущі–Водиці пірне Президент. Джерела у секретаріаті припустили, що «обойма» бажаючих хрещенського омовіння в одній ополонці з Віктором Ющенком буде традиційною: глава секретаріату Віктор Балога, керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк і міністр оборони Юрій Єхануров. Щоправда, прес–секретар останнього Валентин Мондриївський учора не міг підтвердити це, зазначивши, що список запрошених складають на Банковій.

Курка без майонезу

Курка без майонезу

Птиця приватного підприємства «Лобзенко» у селі Рівне Красногвардійського району Криму «підхопила» зловісний високопатогенний грип. Наразі у двох пташниках, огороджених металевою сіткою та пластиковими трубами, утримується понад 25 тисяч курей. А за останні кілька днів тут загинули майже дві сотні птахів. Як вірус зміг потрапити до закритих пташників, віддалених від великих водойм і шляхів міграції диких птахів, поки залишається загадкою. Як відомо, під час позаминулого спалаху пташиний грип спершу «накрив» домашню живність населених пунктів на берегах Сиваша, куди пошесть на крилах принесли перелітні дикі гуси. Утім це не єдине питання, яке сьогодні мусять розв’язувати ветеринари, медики, працівники СЕС, МНС і навіть ДАІ.

Всі статті рубрики