«Отримайте роз’яснення і не нервуйте!»

«Отримайте роз’яснення і не нервуйте!»

Із середи у Сумах працює Інформаційний центр Ощадбанку. Розмістився він у великій сесійній залі Будинку рад з ініціативи обласної дер­жавної адміністрації. Кожен вкладник тут може безкоштовно отримати кваліфіковану допомогу фахівців Ощадбанку, які надають докладну інформацію щодо процедури та відповідають на запитання людей. Таким чином влада вирішила посприяти зняттю напруги, що виникла у зв’язку з виплатою компенсацій за знеціненими заощадженнями. Найближчим часом такі інформаційні центри, як у Сумах, буде відкрито у кожному районі та місті.

Платіть, росіяни

Платіть, росіяни

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина вчора вилетів до Москви на переговори з керівництвом ВАТ «Газпром» щодо умов підписання прямого договору з постачання газу і збільшення транзитного тарифу блакитного палива нашою територією.

Здавай права, злізай з «коня»

Здавай права, злізай з «коня»

«У минулому році на дорогах України внаслідок ДТП загинуло близько десяти тисяч людей і майже 78 тисяч отримали травми. Такого збільшення аварійності Україна не знала, принаймні ті 26 років, які я працюю у МВС!» — переконаний новопризначений керівник Департаменту ДАІ Сергій Коломієць. Генерал, що вже керував ДАІ у 2005—2006 роках, негайно взявся наводити порядок на дорогах. Лише за тиждень оперативно–профілактичного «відпрацювання стану безпеки на дорогах, уже позбавлено прав керування понад чотири тисячі осіб. Крім цього, суди винесли майже 9 тисяч постанов про накладення штрафу на водіїв–порушників. Ще близько 11 тисяч справ залишаються в судах на розгляді.

Справедливість є. За неї варто боротися

Справедливість є. За неї варто боротися

2001 року настінні малюнки дрогобицького художника Бруно Шульца за дивних обставин були вевезені з України. Люди, які назвалися представниками ізраїльського меморіально–музейного комплексу «Яд Вашем», зрізали їх зі стіни будинку в Дрогобичі, де в роки II світової тимчасово мешкав Бруно Шульц, при цьому нинішнім власникам дому дали суто символічну плату. А за деякий час фрески з’явилися в запасниках єрусалимського музею «Яд Вашем». Розгорівся дипломатичний скандал. Звісно, ні Дрогобич, ні Україна не могли змиритися з такою втратою, а тому процес повернення фресок завжди був у полі зору музейників та влади. Днями він вийшов на фінішну пряму: Ізраїль визнав, що малюнки Шульца справді належать Україні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Відтанцьований «Краковець»

Відтанцьований «Краковець»

Блокування в’їзду на пункті пропуску «Краковець», що у Львівській області, знято. Наразі біля українсько–польського кордону залишається всього кілька десятків пікетників, які продовжують вимагати невідкладного підписання угоди про малий прикордонний рух. Це має істотно спростити перетин меж держави для жителів прикордонних районів, для яких поїздки до віднедавна «шенгенської» Польщі є чи не єдиним способом заробити копійчину.

Всі статті рубрики