Без пам’ятника

Без пам’ятника

Рік тому в Ізюмській лікарні від отриманого вогнепального поранення на полюванні помер народний депутат України Євген Кушнарьов. Його поховали на другому міському кладовищі Харкова, де сьогодні зберуться родичі, друзі, колеги покійного, а також городяни, які пам’ятають Кушнарьова ще мером міста і головою облдержадміністрації.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Мода на терплячість

Мода на терплячість

Хто стежить за тенденціями гардеробу Юлії Тимошенко, помітив: якщо за часів свого першого прем’єрства в неї був «білий» період і вражаюче розмаїття нарядів (з ухилом у Луї Віттона), то Тимошенко–2 — це «сіра миша», яка може один і той самий костюм надягти двічі впродовж робочого тижня. Миша — символ 2008 року — зображена й на новорічно–привітальних бігбордах лідерки БЮТ. До речі, ці мега–листівки значно поступаються президентським за тиражем, зате містять додатковий слоган: «Ваші мрії збудуться». Дивлячись на усміхнене обличчя пані Юлії, так і хочеться продовжити (від її ж імені): «Мої вже збулися». Справді, Тимошенко вдруге увійшла в ту саму річку. Ну майже в ту саму. Адже хоча конфігурація влади й стосунків її суб’єктів зараз і схожа на картину 2005 року, але водночас багато в чому відмінна, насамперед — з погляду набутого досвіду та близькості наступних президентських виборів. Президентська сторона вже в перші тижні прем’єрської каденції Тимошенко почала її активно пресингувати, натомість Юля нібито йде на всі можливі поступки Ющенку та Балозі. Чи довго протримається такий, з дозволу сказати, «паритет»? Оптимісти воліють поки помовчати, песимісти натомість гучно потирають руки в передчутті нової «громадянської війни» між «помаранчевими»...

«Людська» й «академічна»

«Людська» й «академічна»

Уряд Юлії Тимошенко презентуватиме у Верховній Раді не просто програму своєї діяльності, а «документ, який можна без перебільшення назвати продуктом роботи практично всієї інтелектуальної частини нашої країни». Як наголосила Прем’єр–міністр, відкриваючи вчорашнє засідання Кабміну, такою програма стала після тривалого обговорення, в тому числі з громадськими організаціями, об’єднаннями, фондами, асоціаціями, профспілками і науковцями. Подякувавши всім, хто брав участь у цьому процесі, і насамперед міністрам свого Кабінету, Тимошенко зауважила, що головну роль відіграла критика, яка лунала під час громадських слухань. «І це правильно, ми повинні чути цю критику, адже програма «Український прорив: для людей, а не для політиків» розрахована на підвищення добробуту українців», — підкреслила Прем’єрка. Також леді Ю дала доручення забезпечити громадські обговорення всіх важливих рішень уряду і створити відповідну колегію.

Всі статті рубрики