РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.01.2008

745 мільйонів гривень

становила в Україні на початок грудня 2007 року заборгованість із зарплати, повідомляє Держкомстатистики. Найбільшу заборгованість із зарплати зафіксовано у східній частині країни. Зокрема, у Донецькій області — 184,6 млн. грн., Луганській — 70,2 млн. грн., Харківській — 67,1 млн. грн. та в Криму — 48 млн. грн. Найменша заборгованість зафіксована у Києві — 7,3 млн. грн. та в Севастополі — 0,9 млн. грн.

 

700 мільйонів гривень

отримав Мінтранс на реконструкцію шести аеропортів — у Києві, Донецьку, Одесі, Дніпропетровську, Харкові та Львові. Їх буде реконструйовано у рамках підготовки до «Євро–2012». За словами міністра транспорту Йосипа Вінського, «ми повинні там зробити все — від літної смуги до аеропорту». Окрім упорядкування аеропортів, Мінтранс планує закупити до «Євро–2012» 1000 автобусів. Їх мають випустити підприємства України.

Майже 25 тисячам іноземців

відмовили у в’їзді в Україну за минулий рік співробітники Держприкордонслужби. Всі вони, запевняють прикордонники, могли стати потенційними нелегальними мігрантами. Зокрема близько 22 тисяч із них не змогли пояснити мету своєї поїздки в Україну.

12 тисяч петард

та іншої вилученої міліцією піротехніки утилізували під Полтавою фахівці. Це яскраве шоу спостерігали десятки мешканців села Вакуленці, де знаходиться місце утилізації вибухонебезпечних речовин. Як відзначив начальник Управління МВС у Полтавській області Михайло Цимбалюк, «цього року була проведена велика профілактична робота з попередження збуту неліцензованої піротехніки. Як результат — жодного травмування дитини або дорослого в період Нового року».

175 банків

працювали в Україні станом на 1 січня. Про це УНІАН повідомили в НБУ. Водночас у стані ліквідації в Україні перебувають 19 банків, із них 16 ліквідовуються за рішенням НБУ, три — за рішенням господарських судів. На сьогодні банківська система країни має розгалужену мережу філій — їх в Україні 1 362. Цікаво, що рік тому ліцензію Нацбанку України на здійснення фінансових операцій в країні мали 170 банків.

На 67 відсотків

подорожчали у 2007 році земельні ділянки під котеджне будівництво у передмісті Києва. Нині сотка землі поблизу столиці коштує 5 864 долари. Про це УНІАН повідомили в консалтинговій компанії «SV Development». Найдорожче коштує земля у Києво–Святошинському районі — 9 434 долари за сотку, Обухівському — 7 408 доларів, Бориспільському — 5 871 долар.

19 нових законів

набули чинності в Україні з 1 січня. З них — два базові і 17 таких, що вносять зміни до чинного законодавства. Про це повідомила прес–служба Міністерства юстиції. Загалом набули чинності 8 законів у соціальній сфері, 7 — у фінансово–економічній, 1 — у сфері прав людини та низка інших законодавчих актів, що були ухвалені парламентом із 1 січня 2006 року по 28 грудня 2007 року.

18 відсотків киян

вважають символом свого міста каштани. Про це свідчать результати телефонного опитування жителів Києва, оприлюдненого в газеті «Хрещатик». Також символами міста 17 відсотків назвали Києво–Печерську лавру. Андріївський узвіз бачать символом української столиці 15% киян, майдан Незалежності — 14%, вулицю Хрещатик — 12%.Практично кожен десятий (9%) назвав символом сталеву скульптуру Батьківщини–матері в комплексі Меморіального музею Великої Вітчизняної війни.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>