Маленький подвиг «портовиків»

20.11.2007
Маленький подвиг «портовиків»

«Портовик» Олега Сича здобув вольову перемогу над німцями. (Фото Олександра ЗАДИРАКИ.)

Чемпіони не з чемпіонським характером

Хоч як хотілося вірити в диво, але його не сталося. Все–таки рівень російського чоловічого гандболу поки що набагато вищий від українського. Що й показали гравці «Чеховських ведмедів» у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Обидва рази — спочатку у гостях, а потім і вдома — підмосковні гандболісти без питань переграли наш найсильніший клуб — «ЗТР».

Цього разу українці «без варіантів» поступилися з різницею у дев’ять м’ячів. І як могло бути інакше, якщо запоріжці продемонстрували жахливий відсоток реалізації кидків — лише 40, тоді як господарі довели цей показник до 60. Ось у чому й криється причина поразки. Більш вдало міг зіграти і наш кіпер — Євген Будко (третина відбитих м’ячів), але що робили решта? Наприклад, Сергій Онуфрієнко, який вдома данському «Віборгу» закинув 12 разів, у грі проти «Ведмедів» взагалі не записав до свого активу жодного голу, хоча зробив аж 10 спроб. А як можна було упродовж 17 хвилин не закинути бодай раз (кінець першого — початок другого таймів)?! Ось і маємо, що команда з Чехова забезпечила собі вихід до основного раунду, а нам уже вкотре доводиться відкласти честолюбні плани ще на рік. «ЗТР» і «Віборг» залишаються аутсайдерами групи Е.

Приклад показують «шахтарі» й «портовики»

А ось хто проявив справжній чоловічий характер, так це «Портовик», який у Південному зумів перемогти сильну німецьку команду «Гросвальштадт». Перша половина матчу проходила в абсолютно рівній боротьбі й закінчилася логічної нічиєю — 13:13. Після перерви підопічним Олега Сича було непереливки. Адже один за одним вибули з гри через вилучення лідери — Юрій Маньковский та Ігор Поляков. Утім срібний призер чемпіонату України не знітився, хоча програвав у три (14:17), а згодом узагалі в п’ять м’ячів (17:22). Українці змогли не лише вирівняти гру, а й вирвати перемогу. Звісно, втримати невеличку перевагу в гостьовому поєдинку, який відбудеться в Німеччині вже завтра, буде надзвичайно важко, але психологічно нашим хлопцям має допомогти вольовий ривок у завершальні хвилини домашнього двобою.

У коментарі для «УМ» Олег Сич зізнався, що зміна тактики «Гросвальштадта» для нього не стала відкриттям. Хоча спочатку німці грали в обороні в улюблені «3–3», згодом перейшли до звичної схеми «6–0», а цього й слід було очікувати. Своїм же хлопцям Сич подякував за те, що їм майже повністю вдалося виконати план на гру й не опустити руки після дискваліфікації двох гравців.

Перемогою в ці вихідні також відзначився і донецький «Шахтар», який у Люксембурзі забезпечив собі достатній гандикап перед матчем–відповіддю Кубка виклику з клубом «Шіфланге». Значно більше клопоту в цьому турнірі матиме в Луганську «Буревісник», який поступився туркам в Анкарі. І все ж, сподіваємося, відіграти п’ять м’ячів луганчанам до снаги.

А ось броварський «Будівельник» закласти міцний фундамент у Данії перед грою в рідних стінах не зміг, програвши «мінус 11». Тож шансів на успіх за сумою двох матчів у команди з Київщини майже немає. Хоча чому б і не спробувати здійснити подвиг?

 

ТАБЛО

Чоловіки. Ліга чемпіонів. Група Е. 5–й тур. «Чеховські ведмеді» (Росія) — «ЗТР» (Запоріжжя, Україна) — 28:19, «Віборг» (Данія) — «Гамбург» (Німеччина) — 28:30.

Турнірне становище: «Гамбург» — 9 очок, «Чеховські ведмеді» — 7, «ЗТР», «Віборг» — 2.

Кубок ЄГФ. Третє коло (перший матч). «Портовик» (Південне, Україна) — «Гросвальштадт» (Німеччина) — 30:28.

Кубок виклику. Третє коло (перші матчі). «Шіфланге» (Люксембург) — «Шахтар» (Донецьк, Україна) — 23:27, «Анкара» (Туреччина) — «Буревісник» (Луганськ, Україна) — 30:25.

Кубок кубків. Третє коло (перший матч). «Колдінг еліт» (Данія) — «Будівельник» (Бровари, Україна) — 35:24.